ŽRTVE STRAVIČNOG URAGANA

Idućeg mjeseca trebali su se vjenčati. Sad se skuplja novac za sprovod četveročlane obitelji

Stradala obitelj
Društvene mreže
16.10.2024.
u 18:56

"Aly i Knox trebali su se vjenčati na maloj ceremoniji 9. studenog. Slomljeno nam je srce što se okupljamo, umjesto toga, da oplakujemo njihov odlazak", piše shrvana obitelj

U njihovim maštanjima Knox Petrucci i Alison Wisely bili su na svom vjenčanju, plešući. Bezbrižno bi plesali, s osmijehom na licu, okruženi Alisoninim sinovima Felixom (9) i Lucasom (7), prijateljima iz cijele zapadne Sjeverne Karoline, okruga Yancey, i rodbinom iz cijele zemlje.

U njihovim maštanjima, taj bi ples uslijedio nakon govora malog Felixa, koji je planirao započeti svoje izlaganje pred oko 50 uzvanika riječima: "Hvala svima što ste nam se pridružili ove svečane večeri..." Prije toga bi Knox, u potpuno novom tamnoplavom odijelu i šalu, i Alison, u vezanoj bluzici i bijelim hlačama, stajali u sjeni planine Mount Mitchell u Sjevernoj Karolini i izrekli svoju vječnu ljubav jedno drugome.

O tim trenucima maštali su više od godinu dana. Međutim, 27. rujna, nešto više od šest tjedana prije nego što su se trebali vjenčati, uragan Helene izazvao je bujicu koja je inače mirnu rijeku ispred njihove kuće u Green Mountainu pretvorila u divlju - i smrtonosnu - rijeku. Umjesto da dalje planiraju sprovod, sada je taj dan rezerviran za četiri pogreba, piše The News & Observer. On je imao 41 godinu. Ona je imala 35. "Ovo je kao loš film", kazuje shrvana Knoxova sestra Briana iz svog doma u Palo Altu, Kalifornija. "Kao da sada ne govorim o stvarnom životu."

VEZANI ČLANCI:

Knox i Alison upoznali su se 2019., kada su se oboje zaposlili u trgovini pčelarskom opremom u Weavervilleu. Ubrzo su počeli izlaziti, a potom su se zajedno i uselili. Do prošle godine izgradili su zaokružen život koji su voljeli, toliko da je 11. lipnja 2023. Knox stavio na Alisonin prst prsten koji je sam izradio. "Upravo sam ovu prekrasnu osobu učinio svojom zaručnicom", Knox je napisao u poruci sestri, ispod selfija para kako pokazuju prsten.

Nažalost, lijepu ljubavnu priču prekinuo je uragan Helene, koji je u rujnu poharao jugoistok Sjedinjenih Država, usmrtivši više od 100 osoba u šest saveznih država, uslijed čega su stradale komunikacije, a milijuni ljudi ostali bez struje. Knox i Alison stradali su, pišu tamošnji mediji, 27. rujna, kada su svojim automobilom pokušali napustiti svoj dom u Green Mountainu za vrijeme uragana. Dok su se vozili kroz poplavne vode, njihov je automobil počeo plutati. Kad je obitelj izašla iz automobila kako bi se pokušala vratiti u kuću, odnijela ih je rijeka Toe.

Njihova obitelj pokrenula je akciju na GoFundMe kako bi se organizirao pogreb, a do sada su prikupili više od 73 tisuće američkih dolara. "Aly i Knox trebali su se vjenčati na maloj ceremoniji 9. studenog. Slomljeno nam je srce što se okupljamo, umjesto toga, da oplakujemo njihov odlazak", piše shrvana obitelj.

FOTO Trenuci koji su šokirali svijet: Ovo su najrazorniji uragani u povijesti, 'Mitch' je odnio 20.000 ljudi

Stradala obitelj
1/10

Komentara 1

Avatar Tombstone
Tombstone
20:06 16.10.2024.

Napokon spominjete I zrtve uragana cije ime vecernji smatra nepocudnim sasrzajem? Kojih je neusporedivo vise, kao sto je I stete vise od malog uragana u Floridi? I cijim zrtvama vlada opstruira pomoc?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije