Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
htjeli svrgnuti parlament

Otkriveni detalji neuspjelog državnog udara u Njemačkoj: Na listi za odstrel našao se i Olaf Scholz

Latvian Prime Minister Evika Silina visits Berlin
Foto: NADJA WOHLLEBEN/REUTERS
1/2
27.04.2024.
u 18:12

Na prvom sastanku grupe 25. listopada 2021. u jednom Bavarskom pubu, Princ Reuss je govorio o tome kako želi da međunarodna zajednica prizna njegovu zamišljenu državu Vojvodstvo Reuss

U Njemačkoj počinje jedan od najvećih pravnih postupaka u povijesti te zemlje. U ponedjeljak će pred sud izaći prva od tri skupine krajnje desničarskih teoretičara zavjere koji su planirali nasilno svrgnuti parlament. Vođa 26 osumnjičenih je bivši vojnik, teoretičar zavjere, astrolog i anti-vakser Henrich XIII Princ Reuss (72).

Istražitelji su morali 27 osoba povezanih s planom za rušenje parlamenta podijeliti u tri skupine zbog raznih "logističkih i sigurnosnih razloga", piše The Guardian. U ponedjeljak u Stuttgartu počinje suđenje takozvanom "vojnom krilu", dok će Reuss i još osam prominentnih članova skupine pred suca stati 21. svibnja u Frankfurtu.

Antisemitski biznismen Princ Reuss potiče iz aristokratske obitelji, a grupu je osnova sa željom da nasilno eliminira državni poredak. Da je njihov plan uspio, on bi bio proglašen provizornim čelnikom nove Njemačke države, prema njenim granicama iz 1937. godine. Tužitelji navode da je skupina planirala naoružana ući u Reichstag u Berlinu i uhititi članove Bundestaga, njemačkog parlamenta. Cilj im je bio nasilno eliminirati postojeće dužnosnike i zamijeniti ih svojom vladom, a detalje su razrađivali od kolovoza 2021. godine do prosinca 2022. kada su otkriveni u jednoj u nizu velikih protuterorističkih racija u kojima su tisuće policijskih službenika pretraživale 150 imanja u Njemačkoj ali i inozemstvu.

Većina članova povezana je s ekstremističkim pokretom "Reichsbürger" u Njemačkoj. Tužitelji navode da su imali pristup masovnom arsenalu u kojem se našlo 380 komada vatrenog oružja, 350 komada hladnog oružja, te gotovo 148.000 komada municije koju su zvali "bomboni". Istražitelji su u detaljnim planovima pronašli "listu za odstrel" koju je sastavio bivši elitni vojnik Peter Wörner, a na kojoj se našao i kancelar Olaf Scholz. Kao dio priprema za novi "režim" u kojem je trebao imati važnu ulogu, Wörner je od krojača naručio personaliziranu uniformu "u stilu nacističkih vojnih odora". 

POVEZANI ČLANCI:

Pred sudom će se pojaviti i Thomas T. (60) koji je s budućom "ministricom transkomunikacija" Hildegard Leiding (60) tražio kandidate za buduću vladu "spiritualnim putem", prema njihovim datumima rođenja, ali i 57-godišnja liječnica Melanie Ritter koja se specijalizirala za proricanje budućnosti pomoću jaja. U priču je navodno umješan i nagrađivani kuhar iz Austrije čiji je posao bio kuhati zdravu hranu čelnicima novog režima.

Na prvom sastanku grupe 25. listopada 2021. u jednom Bavarskom pubu, Princ Reuss je govorio o tome kako želi da međunarodna zajednica prizna njegovu zamišljenu državu Vojvodstvo Reuss. Taj je cilj pokušao ostvariti lobiranjem ruskom konzulatu u Leipzigu putem svoje djevojke ruske nacionalnosti. Navodno je generalnom konzulatu poručio da će "pokazati da njemački vuk i ruski medvjed čine nepobjedivi tim".

VIDEO Spašavanje kitova

Komentara 13

EL
EldersWisdom
18:54 27.04.2024.

Kad je to bilo? 1. Aprila? Rusenje drzave s 380 komada oruzja??? I netko stvarno misli da je toj skupini mjesto u zatvoru, a ne u ludnici???

NO
nogobus2
19:55 27.04.2024.

"osumnjičenih je bivši vojnik, teoretičar zavjere, astrolog i anti-vakser"... a sto je sa drustvom ravne zemlje i chemtrailima? Da se razumijemo - Njemacka naprosto vapi za jednim dobrim, postenim, muskim drzavnim udarom koji bi sa vlasti pomeo ove klaunove, izdajnike i globalisticke kolaboracijoniste, jer ubrzano propada totalno kao zemlja... Medjutim to ne moze izvesti ovo dobrovoljno vatrogasno drustvo na celu sa tim retardom... Za to trebaju ozbiljni, pravi decki, kamaradi, negdje u vojsci...

AL
alojzvodic
18:15 27.04.2024.

Zamislite da su uspjeli. Prije svega sve je planirano "odraditi" nasilnim putem što će se pokazati kao konstanta za rješavanje političkih problema u budućnosti. Ukoliko je navedeno istina, njihov vođa je i teoretičar zavjere što ga svrstava u vizionare, potom i antivakser (neporebno komentirati). Da, tipični desničari koji su željeli pokazati da njemački vuk i ruski medvjed čine nepobjedivi tim. Personalizirana uniforma "u stilu nacističkih vojnih odora" pikantni je dodatak ovom društvu bez kojega Njemačka u budućnosti neće moći.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije