MAGISTRALA SMRTI

Poginulo četvero tinejdžera

31.05.2004.
u 00:00

Jadranka Kosor jučer najavila raspravu o prometu

VIROVITICA - Prometna tragedija dogodila se jučer oko 3,15 sati na ravnome dijelu Podravske magistrale kod Virovitice u mjestu Korija: poginuli su vozačica "VW passata" Anita Peula (18) i njezini suputnici Tatjana Božo (18), Marko Crnković (17) i Sandra Grubić (17), svi iz Virovitice. Njihov je "passat" virovitičkih oznaka u velikoj brzini prešao na lijevu stranu ceste i sudario se s bugarskim tegljačem iz suprotnog smjera. U stravičnu sudaru kamion je s ceste odgurao automobil tridesetak metara i "nabio" ga pod berač kamilice s traktorom u polju kamilice.

Policija je utvrdila da je "passat" kod kućnog broja 215 prešao na suprotnu stranu kolnika. Alkotest bugarskog vozača Ivana Stoilova (36) pokazao je da nije bio pod utjecajem alkohola. Na temelju naredbe istražnog suca Županijskog suda u Bjelovaru danas će biti obavljena obdukcija tijela poginulih djevojaka i mladića, pa će se tada više znati o njihovoj mogućoj alkoholiziranosti. Četvero tinejdžera vraćalo se iz gostionice "Oko" iz susjednog sela Špišić Bukovice.

- Iz Sofije sam krenuo u Italiju i putovanje je dobro teklo sve do tog sela - rekao nam je bugarski vozač. - U daljini sam primijetio da se velikom brzinom približava automobil. Kad se približio na stotinjak metara, počeo je vrludati lijevo-desno po cesti. Zakočio sam i pokušao stati, ali auto je već udario u kamion - ispričao je u šoku Ivan Stoilov, koji ni sat vremena nakon nesreće nije iz ruku ispuštao cigaretu i mobitel.

Stravični je sudar probudio stanovnike iz najbližih kuća pa su priskočili u pomoć stradalim djevojkama i mladiću koji u smrskanu vozilu nisu pokazivali znakove života.

- Vozač kamiona dobro je govorio hrvatski i objašnjavao da nije mogao izbjeći sudar. Zaustavljao je vozila i tražio pomoć. Takva se strahota na ovoj cesti još nije dogodila - kaže Rudolf Nekić pred čijom se kućom, s druge strane ceste, dogodila tragedija.

Susjed Vinko Dijak ispričao je da je kroz prozor spavaće sobe najprije vidio kamion u kamilici, a tek kada je izišao na cestu, primijetio je unesrećene u automobilu.

- Po automobilskoj sam registraciji prepoznao da je riječ o vozilu mojih kumova Peula koji stanuju 400 metara dalje. Kumi Aniti i drugima nije više bilo moguće pomoći - izjavio je u suzama Vinko Dijak.

Tragična nesreća prekinula je šestomjesečnu ljubavnu vezu Marka i Anite. Inače, Marko i Sandra išli su zajedno u treći razred Srednje drvne škole u Virovitici, a Anita i Tatjana bile su maturantice iz istog razreda, također u toj školi. Od susjeda doznajemo da je otac kćerki Aniti Peuli nedavno kupio "passat" bojeći se da kći ne strada u prometu kada je automobilom budu prevozili prijatelji.

Čuvši za nesreću, potpredsjenica Vlade Jadranka Kosor jučer je priopćila da će na idućoj sjednici Koordinacije za društvene djelatnosti i ljudska prava na dnevni red staviti raspravu o povećanju sigurnosti u prometu.

DRAGUTIN ŠANTOŠI

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije