na odmoru

Pogledajte kako se šefica Merkel odmara od krize u EU

angela merkel (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
01.04.2013.
u 15:36

Uskrsne blagdane Merkel provodi sa suprugom na otoku u Italiji u šetnji i kupanju u termama

Njemačka kancelarka Angela Merkel odmarala se tijekom uskrsnih blagdana sa suprugom Joachimom Sauerom na talijanskom otoku Ischiji nedaleko od obala Napulja. Merkel je privukla pozornostnovinara i fotografa koji su je slikali kakopliva u bazenu u hotelu Miramar na otoku poznatom po bazenima s termalnomvodom. 

Kancelarkin malii odmor u Italiji nije prošao nezapaženo ni kod lokalnih političara, koji su tu prigodu iskoristili da joj skrenu pozornost na utjecaj ekonomske krize u toj zemlji.

Predsjednik pokrajine Campanije Stefano Caldoro kancelarki se obratio putem video porukome s naslovom “Dobrodošli u našu gostoljubivu zemlju, gospođo Merkel. A sada pogledajte oko sebe”.

Italija je jedna od najpogođenijih zemalja dužničkom krizom u eurozoni, a osobito je kritična situacija s mladima kojih je nezaposleno gotovo 50 posto.

– Ovdje ima 10 nezaposlenih mladih ljudi na svakog nezaposlenog u Njemačkoj – prisnažio je Caldoro.

On smatra da Talijani ne mogu tolerirrati “dvostranu Europu” –- bogati sjever i siromašni jug te da je Njemačka “snažna zemlja koja uživa blagodati od krize u kojoj se nalaze druge zemlje”.

Njemačka kancelarka i njezin suprug već deset godina odlaze na odmor na talijanski otok Ischiju.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije