Poliklinika na kojoj je Milinović otvorio radove mogla bi se srušiti?

13.11.2008.
u 11:38

Bivši ravnatelj zadarske Opće bolnice dr. Miro Morović na konferenciji za novinare zadarskog SDP-a istaknuo je kako je još 2001. godine imao projekt i preporuke projektanata i bečke kliničke bolnice i Arhitektonskoga projektnog Zavoda u Zagrebu u kojima se zbog sigurnosti gradnje predlaže rušenje stare konstrukcije zadarske poliklinike, a na kojoj je ministar zdravstva Darko Milinović prije šest dana otvorio radove.

Na novinarski upit da odgovori izravno tvrdi li da će nakon izgradnje poliklinika biti opasna za pacijente, kao i da postoji mogućnost od urušavanja zgrade vrijedne oko 220 milijuna kuna, odgovorio je potvrdno. Zgrada poliklinike u Zadru započela se graditi prije 20 godina, no s gradnjom se prestalo zbog rata.

- Ja sam još 2001. godine radio projekt izgradnje poliklinike i pitao sam je li baš potrebno rušiti staru gradnju budući da bi to u građana čijim je sredstvima iz samodoprinosa zgrada i građena možda izazvalo negativne konotacije. No, iz Arhitektonskoga projektnog zavoda iz Zagreba su mi rekli kako se treba srušiti barem dio zgrade, a projektanti bečke kliničke bolnice inzistirali su da se ukloni cijeli kostur budući da kostur zgrade nije bio konzerviran i propadao je. No, sada se ipak gradi na staroj građevini - rekao je dr. Miro Morović.

Aktualni ravnatelj zadarske Opće bolnice dr. Zvonimir Vrančić je tvrdnje svog prethodnika nazvao prizemnim politikanstvom.

- Ja sam liječnik i slabo se razumijem u građevinu, a moje je mišljenje da se kolega Morović u građevinu razumije još manje. Ne želim se baviti politikanstvom, a ovo što se govori jest upravo to. Prije ponovnog početka gradnje napravljena su sva ispitivanja, a napravio ih je IGH. Uostalom, i sadašnji prvi radovi na nastavku gradnje zgrade poliklinike vode se u učvršćivanju temelja i same građevine - rekao je dr. Zvonimir Vrančić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije