Pad temperature

Pred nama dva najhladnija dana u ovome mjesecu, može pasti i snijeg

kiša
Sanjin Strukic/PIXSELL/Ilustracija
11.04.2019.
u 12:51

Osim niže temperature nego prošlih dana, osjećaj hladnoće u kopnenom će području pojačavati često umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na sjevernom Jadranu u četvrtak i petak još jača bura, gdjekad na udare i olujna, prognozira meteorolog Zoran Vakula

Sljedećih se dana nastavlja relativno kišovito razdoblje, ali u većini Hrvatske neće biti toplo kao do sada. Temperatura zraka u mnogim će mjestima biti niža od prosječne za ovaj dio travnja, osobito poslijepodnevne vrijednosti u kopnenom području, gdje će petak i subota vjerojatno biti najhladniji dani u ovome mjesecu, piše meteorolog Zoran Vakula za HRT.

"Zanimljivo je podsjetiti i na veliku vjerojatnost mjestimičnog padanja susnježice i snijega u noći na petak i u petak prijepodne u zapadnim kopnenim krajevima, a u gorju i kasnije, sve do subotnjeg prijepodneva.

Osim niže temperature nego prošlih dana, osjećaj hladnoće u kopnenom će području pojačavati često umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na sjevernom Jadranu u četvrtak i petak još jača bura, gdjekad na udare i olujna. Na jugu će prevladavati jugo, najjače u četvrtak i petak, prognozira Vakula.

Prema prognozi Krunoslava Mikeca do kraja četvrtka bit će još kiše, sve svježije, a na jugu bura. Samo u istočnim dijelovima zemlje bit će još mjestimice sunca. Poslijepodne se očekuju i pljuskovi s grmljavinom, ponegdje moguće izraženiji.

"Oblačno će s povremenom kišom u kopnenom području biti do kraja tjedna. Pritom će biti još malo hladnije pa u noći na petak i u petak ujutro u sjeverozapadnim i gorskim područjima može biti i susnježice, koja je gorju moguća i u subotu. Puhat će sjevernjak i sjeveroistočnjak, na istoku i sjeverozapadnjak. Početkom tjedna vjerojatno opet malo toplije, no i dalje može biti kiše.

Na Jadranu će puhati bura, osobito na sjevernom dijelu, gdje će jačati na jaku s olujnim udarima. Bura će u subotu prolazno oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadni vjetar, uz obalu i zapadni. Bit će sunčanog vremena, ali i razdoblja s dosta oblaka, uz koja treba računati na kišu, osobito u petak na jugu. Od ponedjeljka sunčanije i toplije", prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec iz DHMZ-a.

Video: Tuča u Zagrebu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije