Preminuo ubojica žene i sina

11.04.2009.
u 08:08

PULA - Na Intenzivnoj njezi pulske Opće bolnice preminuo je jutros u 8,30 Roberto Percan, 44-godišnjak koji je u subotu u obiteljskoj kući u Raklju kuhinjskim nožem ubio suprugu i sina. Roberto Percan bio je , odmah po dolasku policije oko 3 sata u noći prebačen u bolnicu, jer je bio u komi sa ozljedama opasnim po život.

Kuhinjskim nožem prerezao je sebi vene i tako si presudio za zločin čiji je motiv odnio sa sobom u grob. Neslužbeno doznajemo da Roberto Percan nije dolazio svijesti, a također neslužbeno doznajemo da nema tragova da li se liječio od psihičkih problema ili poremećaja. U subotu u jutro, neki su Rakljanci, šokirani od zločina u njihovu mjestu, nagađali da je Roberto Percan prije no što si je prerezao vene, popio i nekakav otrov namjenjen za potrebe u poljoprivredi.

Je su li to samo nagađanja i seoske priče, vjerojatno znaju liječnici, no za sada više podataka o tome od čega je preminuo Roberto Percan, nema. Ipak je vjerojatnije da je preminio od ozljeda koje si je nanio kuhinjskim nožem. Istraga je za sada usmjerena na otkrivanje motiva i ostalih okolnosti ovog teškog obiteljskog zločina, no biti će zasigurno otežana jer je počinitelj preminuo.

Rezultati obdukcije tijela ubijene žene i sina još nisu poznati, a ne zna se ni hoće li biti naložena obdukcija tijela Roberta Percana.

Galerija: Ubio suprugu i 9-godišnjeg sina, pa pokušao presuditi sebi


Potresena majka ubijene Alenke; Foto: Duško Marušić

Majku i brata našao stariji sin
Krvavu dramu otkrio je stariji sin, 18-godišnji Mateo, koji se kući vratio, poput mnogih mladih u ranijim jutarnjim satima. Sin je odmah potrčao do kuće svog susjeda Andrea Lakovića, na drugoj strani ulice, a on je tada pozvao policiju.

O Robertu, koji radi u pulskom "Vodovodu", i Alenki, koja je u obližnoj Krnici radila u trgovini "Miracolo", susjedi uglavnom kažu da su imali miran bračni život, a glasnogovornica Policijske uprave pulske, Nataša Rogić, novodi da nikada nisu zabilježili dojave o nasilju ili sličnim problemima u ovoj obitelji.

- Zašto malega, zašto malega - neutješno je ponavljao Alenkin otac Milan Peruško koji ujutro oko 9 sati još nije ni znao da je ubijena i njegova kćerka Alenka. Kada je to doznao, pozlilo mu je, a plakala je i njegova supruga Stanka Đukić.

Alenkina majka Marija stajala je podalje naslonjena uz obližnji zid, vidno potresena. Još ju je više potreslo kad je oko 10,30 sati iz dvorišta kuće kraj nje prošlo vozilo "Pogrebnog zavoda" s tijelima ubijenih.


Otac ubijene Alenke; Foto: Duško Marušić

Susjedi: Zadnjih je godina bio čudan
Jedan od susjeda Boris Vivoda kaže da je bio dobar sa obitelji Roberta Percana, ali da mu se čini kako zadnjih godina nešto nije štimalo.
- Cijelo selo je primjetilo da se on zadnjih godina malo čudno ponašao. Događalo se da prođe pored mene i da me ne pozdravi, iako je to ranije činio, a imao sam i dojam da je izuzetno odsutan. Znao bih pričati s njim, ali mi se činilo da me uopće ne sluša. Znam da je bio bolestan, valjda nešto s kralježnicom, da je imao neku operaciju i dugo je bio na bolovanju. Inače je bio dobra osoba, pa mi ova tragedija ne ide u glavu. Sve me to podsjeća na slučaj Voškion - kazao je Boris Vivoda.

Jedna nam je gospođa kazala da je Robert bio sasvim dobar susjed, a jedino čudno što je primjetila je to da je išao na svaki pogreb u selu. Emil Mirković također tvrdi da s tom obitelji nije bilo problema, a susjeda Rina Bolković navodi da je Robert operirao vratnu kralježnicu te da je čula kako mu je često trnula lijeva strana vrata i glave.

- Ništa u noći nismo čuli, osim što je moj pas tu noć jače lajao. Možda je nešto osjetio - kaže susjeda Rina. - Smutia mu se mozak, ma ča mu je došlo u glavu, ne moreš vjerovat!

Rakalj je u šoku, a nitko od susjeda, pa ni od obitelji, nije znao pogoditi razloge krvave drame na broju 133 ulice Mate Balote. Istražni sudac Ivan Stanić naložio je obdukciju tijela Alenke i malog Martina za koje se pretpostavlja da su brzo podlegli ozljedama.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije