Ivan Vrdoljak:

'Prijedlog SAD-a za medijaciju u sporu sa MOL-om nije odbijen, ali ni prihvaćen'

Ivan Vrdoljak
Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
12.10.2014.
u 20:00

- Naravno da će, sa hrvatske strane, o tim uvjetima na kraju odluku donijeti hrvatska Vlada - zaključio je Vrdoljak.

- Dobili smo ponudu State Departmenta da pomognu u medijaciji i procesu pregovaranja između Hrvatske i MOL-a - kazao je HRT-u ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak i dodao da je "svaka takva ponuda dobrodošla".

- Taj prijedlog nije odbijen, ali nije niti prihvaćen nego se sada razgovara, a predmet razgovora su uvjeti pod kojim bi se ta medijacija vodila. Naravno da će, sa hrvatske strane, o tim uvjetima na kraju odluku donijeti hrvatska Vlada - zaključio je Vrdoljak.

Podsjetimo, u intervjuu Večernjem listu mađarski veleposlanik u Hrvatskoj Gabor Ivan kazao je da su "održana dva sastanka s Amerikancima, u Zagrebu i Budimpešti". - Američka je strana ponudila prijateljsko posredovanje u rješavanju spora hrvatske Vlade i MOL-a. MOL je prihvatio ponudu, a hrvatska strana još razmatra američku ponudu - kazao je Gabor Ivan.

>>SAD nudi posredovanje oko Ine, a Hrvatska šuti

>>'HNS za razliku od HDZ-a brani nacionalne interese i nije korumpiran'

Komentara 4

ZE
zekoslavmrkva
20:15 12.10.2014.

jedino u cmu se slazem sa hdzovcima je da je ovaj tip cisti amater i samo glumi da zna sta radi ..

CR
crocro
23:08 12.10.2014.

Da lio bi ta pomoć prijateljske zemlje bila naplaćena ili bi ta prijateljska zemlja pomoć pružila besplatno, ako se već ponudila. Tu je malo nejasan odgovor. Ako će pomoć biti besplatna to treba naglastiti a ako će koštati koliko će koštati i od kuda će se uzeti novac, da li nekim novim nametom ili uštedama. Za uštede ne bih rekao jer mi ne znamo štedjeti a trebati će sudjelovati u izgradnji Gaze sa 7,8 milijuna kuna. Da li će biti zbog toga novi nameti? Nisam siguran, jer više nemaju što oduzeti, građani nemaju ništa. Gosp. Vroljak dobro zna da je Hrvatskom narodu važna zaštita Hrvatskih nacionalnih intersa, i on to ponavlja svaki dan kako štiti nacionalne interese a druga vlast kao te interese ne bi štitila. S jedne strane govore da štite nacionalne interese a s druge strane nacionalna imovina ide na koncesije tuđinima. Narod nije slijep da ne vidi što se događa. Jedino što narod ne vidi to je daljina koja Hrvatsku dijeli do parlamentarnih izbora. To je toliko daleko da se niti teleskopom ne može vidjeti. To je tužna činjenica.

Avatar walterkomunistihrvatske
walterkomunistihrvatske
21:22 12.10.2014.

. ..Naravno da nije prihvaćen jer obe vladajuće strukture(HDZ i SDP)imaju prste u medu zvan INA-MOL a Ameri bi to odmah obznanili. ..E=mc2. ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije