TUGA U JADROLINIJI

Rampa na trajektu ubila je tri mornara. Ovako je jedan od njih pričao o brodu koji mu je odnio život: 'Ostarija mi je, ali...'

Mali Lošinj: U tijeku je očevid nakon što je troje djelatnika Jadrolinije poginulo nakon pada rampe
Foto: Nel Pavletic /PIXSELL
1/3
13.08.2024.
u 16:55

Strašna nesreća u trajektnom pristaništu na otoku Lošinju odnijela je živote trojice mornara. Sada su poznata i njihova imena

U teškoj nesreći koja se u nedjelju popodne dogodila u trajektnom pristaništu u Malome Lošinju poginula su tri Jadrolinijina mornara, a jedan je teško ozlijeđen. Najveća tragedija u Jadroliniji od pogibije pomoraca tijekom Domovinskog rata odnijela je život vođi stroja Bošku Kostoviću (56) iz mjesta Vinišća te dvama kormilarima, Marku Topiću (39) iz Solina i Denisu Šariću iz Zadra. 

Sva trojica bili su iskusni, a prije tri godine za Slobodnu Dalmaciju prisjetili su se nekoliko dogodovština iz dugačke povijesti ovoga broda. "Da ga nema, otočanima nema ni života. Treba mu spomenik dignit, kad nitko ne plovi, on ide. Zato što je odličan brod, i zato šta ima najluđu, najbolju posadu na svijetu", rekli su mornari. 

Jedan od preminulih, 56-godišnji Boško Kostović, prisjetio se tada kako je prije 30 godina izbjegnuta tragedija kad se veći dio broda zapalio. "Ostarija mi je, je, ali ide to i dalje hrabro. I do tog požara i 95., kad su mu prominjeni motori, nikad on nije ima kvara na njima", rekao je tada i dodao da je Lastovo tada drugi put rođeno. 

Podsjetimo, prilikom rada na Jadrolinijinom trajektu Lastovo u Malom Lošinju u nedjelju u poslijepodnevnim satima došlo je do nesreće u kojoj su smrtno stradala tri člana posade Jadrolinije, dok je četvrti teže ozlijeđen. Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture istaknulo je jučer kako se nastavlja istraga o nesreći. S druge strane, Grad Mali Lošinj proglasio je 12., 13. i 14. kolovoza 2024. godine Danima žalosti.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Ovo su najveće trajektne nesreće u Hrvatskoj

Mali Lošinj: U tijeku je očevid nakon što je troje djelatnika Jadrolinije poginulo nakon pada rampe
1/23
Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Marko
Marko
18:04 13.08.2024.

Kad je bio požar 95 da li je i onda rulja tražila ostavku ministra,jer da se dovoljno ne ulaže u Jadroliniju?Mislim i na Sindikate

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije