APSURD u osijeku

Redovno sam plaćao struju, a isključili su mi je zbog tuđeg duga

hep, brojilo
Petar Glebov/Pixsell
28.03.2013.
u 17:04

Pokazao sam u HEP-u sve uplatnice, ali mi ne mogu ponovno uključiti struju jer nemam vlasnički list, očajan je Z. Ukmar

Osječanin Zlatko Ukmar snježne dane provodi u hladnom i mračnom stanu. Isključena mu je struja u utorak zbog, kako kaže, tuđeg duga. Problem su neriješeni vlasnički odnosi u zgradi u koju je uselio u listopadu 2011. Stan je \"iskeširao\" 2008., dok se još gradio. No, vlasnički list do danas nije dobio jer je, pojašnjava, zgrada opterećena hipotekom. Podnio je, stoga, jesenas kaznenu prijavu protiv investitora, Zadruge Karla Moto i Tomislava Marčika, a zbog navodne prijevare u gospodarskom poslovanju.

– Bio sam prije useljenja u Elektroslavoniji i tražio da se prebace računi na moje ime, no rekli su mi kako to ne mogu bez kupoprodajnog ugovora i vlasničkog lista. Savjetovao sam se s njima pa sam im uplaćivao 180 kuna mjesečno – priča Ukmar, inače 80-postotni invalid. Kada su mu isključili struju, na stol u Elektroslavoniji prostro je sve uplatnice. No, to mu nije pomoglo.

– Električna energija je isključena na četiri mjerna mjesta, zbog duga Zadruge Karla Moto u iznosu od 5075 kuna – pojašnjava nam Lidija Džaja Moharić iz HEP-a. Stanari se nisu uknjižili kao vlasnici pa nisu imali, dodaju, ni pravo na pretprijavu kupca. – Zlatko Ukmar, stoga, nije naš kupac električne energije, nego je to Zadruga. On je redovno uplaćivao 180 kuna, ali računi nikada nisu glasili na njegovo ime jer on za nas ne postoji na toj adresi. Uplaćivao ih je samoinicijativno – ističu u HEP-u. Ukmar može, pojašnjavaju, sudski zatražiti privremeno uključenje struje na godinu dana, dok se ne riješe imovinski odnosi. Prozvani Tomislav Marčik, pak, tvrdi kako to nije ni njegov dug.

– Dugovanje su, u iznosu po 700 do 800 kuna, napravili stanari koja nisu prepisali struju na sebe, a ja to nisam ni znao. Kako im nije bilo čudno što ne dobivaju račune? Drugi stanari su se prijavili u HEP-u – pokazuje papire Marčik. Po izlistanju iz HEP-a koje posjeduje, na Ukmarovu je stanu dug od 120 kuna. Pitanje vlasničkih listova, tvrdi on, rješava se i \"čeka se skidanje hipoteke\". – Podmirit ću sam sav dug, a siguran sam da ću moći i bez vlasničkih listova, samo s kupoprodajnim ugovorima, prepisati struju sa Zadruge na vlasnike – uvjerava nas Marčik. O kaznenim prijava protiv njega nije želio govoriti.

>>\'Dvostrukom ratom za struju prisilili su me da ih kreditiram\'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije