NEVRIJEME U LICI

Rijeka Lika i dalje raste, gospićko područje zahvatila tuča

kosinj (1)
Foto: Iva Vidović/VLM
1/6
09.12.2010.
u 15:40

Poslije 14 sati temperatura zraka na gospićkom području naglo je pala za desetak stupnjeva

Rijeka Lika u posljednja 24 sata narasla je 30 centimetara, a njezin dotok i dalje je u porastu te iznosi 143 kubična metra. Vodostaj rijeke bliži se maksimumu dosegnutom 5. prosinca kada je izmjerena kota od 492,4 metra iznad razine mora, a danas u 7 sati iznosila je 492,28.

Poplavljeno kosinjsko područje danas je posjetio Damir Trut, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje, koji je čamcem obišao poplavljeno područje.

– U posljednja 24 sata zabilježili smo povećanje vodostaja većine rijeka u kontinentalnoj Hrvatskoj, no vjerujemo da će uskoro krenuti u stagnaciju. U Kosinju je vodostaj narastao jedan centimetar u posljednja dva sata. Raste i Kupa, a nadamo se stagnaciji njezina vodostaja noćas. Nema opasnosti za stanovništvo i naselja, prekinut je jedino promet na nekim lokalnim cestama – objasnio je Trut stanje na terenu dodavši kako su sve službe na terenu te da je stanovništvo zbrinuto.

Nedugo nakon njegove izjave pored kosinjskoga mosta, koji je još uvijek pod vodom, temperatura zraka na gospićkom području naglo je pala za desetak Celzijevih stupnjeva, južina je okrenula na buru, a kiša na sitnu tuču koja je u nekoliko minuta zabijelila lokalne prometnice.

Ključne riječi

Komentara 1

PG
praseca gripa
23:17 12.12.2010.

Da je u startu sve napravljeno znalacki i kako treba,do ovakvih katastrofa ne bi trebalo dolazit. Tko vise svake zime moze trpjet poplave i ovakva cudesa za koje nije kriva priroda vec ljudi. Ako se pravilo akumulaciono jezero,moralo se mislit i na sve ovo sto se danas dogadja. Najljepse je i to sto se to smatra prirodnom\"pojavom\",elementarnom nepogodom i kako se to sve ne zove,a za sve je kriv ljudski nemar,brzopletost,neznanje,neodgovornost,brza zarada,profit. Medjutim prirodu se ne moze varat, ona je jaca od nas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije