ODRŽANO GRADSKO VIJEĆE

Roditelji djece pretučene u Vukovaru traže više nadzornih kamera

Vukovar: Prosvjed roditelja pretučenih mladića i Vukovaraca zbog nasilja u gradu
Borna Jaksic/PIXSELL
29.01.2024.
u 14:19

Napad huligana na skupinu 15-godišnjaka zabilježen u večernjim satima 6. siječnja. Tada su teške tjelesne ozljede zadobila četiri dječaka koji su radi toga završili na liječenju u KBC Osijek. Radi toga napada policija je privela više osoba od kojih je za njih pet određen jednomjesečni istražni zatvor.

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Vukovara, koja je održana nešto više od tri tjedna od napada huligana na skupinu 15-godišnjaka u središtu grada ponovno je bilo riječi o tome što se može napraviti za bolju sigurnost svih u gradu. Zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac, koji je odgovarao na pitanja vijećnika u odsustvu gradonačelnika Ivana Penave, rekao je kako je Vukovar siguran grad i da se nada kako se ovakvi događaji neće ponoviti. Kazao je i kako su roditelji pretučene djece poslali dopis u gradsku upravu u kojemu traže sastanak s gradonačelnikom kako bi razgovarali o tome što napraviti da se takvi incidenti više ne ponove. Najavio je kako će sastanak biti organiziran ovih dana te da očekuje na tome sastanku da čuju i konkretne želje roditelja pretučene djece.

 - Jedna od ideja i da se na području centra grada postavi više nadzornih kamera, a sve s ciljem prevencije takvih događaja. U kontaktu smo s policijom tako da ćemo napraviti najbolje za naše građane – rekao je Sušac.

VEZANI ČLANCI 

Podsjećamo kako je napad huligana na skupinu 15-godišnjaka zabilježen u večernjim satima 6. siječnja. Tada su teške tjelesne ozljede zadobila četiri dječaka koji su radi toga završili na liječenju u KBC Osijek. Radi toga napada policija je privela više osoba od kojih je za njih pet određen jednomjesečni istražni zatvor. Od tada su roditelji pretučene djece organizirali mirni prosvjed pod nazivom STOP NASILJU!. Kako doznajemo imali su i sastanak sa županom Vukovarsko – srijemske županije Damirom Dekanićem kao i sa načelnikom PU vukovarsko-srijemske Antom Zovkom. Uz sastanak s gradonačelnikom Ivanom Penavom najavljuju i sastanke i s čelnicima drugih institucija.

VIDEO Autobus u centru Rijeke naletio na pješakinju 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije