Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOPUSTILI AMERIKANCIMA PRISTUP

Rusija zaprijetila još jednoj europskoj zemlji: 'Nećemo propustiti odgovoriti na gomilanje NATO snaga'

Russian President Vladimir Putin meets with Gazprom Neft CEO Alexander Dyukov in Moscow
Foto: VYACHESLAV PROKOFYEV/REUTERS
1/3
03.07.2024.
u 14:27

U sporazumu se navodi 15 objekata i područja u Finskoj kojima će američka vojska imati neometan pristup i gdje također može skladištiti vojnu opremu i municiju

Rusija će odgovoriti na odluku Finske da SAD-u dopusti pristup svojim vojnim bazama, priopćilo je u srijedu rusko ministarstvo vanjskih poslova. Finski parlament je 1. srpnja jednoglasno odobrio Sporazum o suradnji u području obrane (DCA) sa Sjedinjenim Državama koji je potpisan u prosincu 2023.

U sporazumu se navodi 15 objekata i područja u Finskoj kojima će američka vojska imati neometan pristup i gdje također može skladištiti vojnu opremu i municiju. "Mogu samo potvrditi da Rusija neće propustiti odgovoriti na gomilanje NATO snaga na našoj granici, koje predstavlja prijetnju sigurnosti Ruske Federacije", rekao je zamjenik glasnogovornika ministarstva Andrej Nastasin.

"Također ćemo poduzeti sve neophodne mjere, uključujući i mjere vojno-tehničke prirode, kako bismo uzvratili na agresivne odluke Finske i njezinih saveznika u NATO-u", dodao je. Finska je postala članica NATO-a prošle godine.

FOTO Velika vojna vježba u Srbiji: U zraku dronovi, avioni i helikopteri, angažirano 1500 vojnika

Russian President Vladimir Putin meets with Gazprom Neft CEO Alexander Dyukov in Moscow
1/12
Ključne riječi

Komentara 22

CR
crocro
15:24 03.07.2024.

Započela je ruska panika. Zapadni susjedi se zabrinuto moraju naoružavati jer ih na to tjeraju Rusi, tj. Putin. NATO savez želi biti spreman i u pripravnosti za slučaj ruskog pohoda na zapad. Putin prijeti i očekuje da civilizirani svijet ne shvati ozbiljno njegove prijetnje. Putin s je sam natjerajo zapadne zemlje i NATO na pripremanje i osnaživanje svojih resursa. Sada kada civilizirani svijet ozbiljno shvaća njegove akcije i prijertnje i priprema se na možebitne ruske napade, on ponovo prijeti nekom odmazdom ili kontra mjerama. Što Putin očekuje od zapada, da će podviti rep i bježati a on redom osvajati tuđe teritorije. Putin je u očaju i duboko u sebi vidi svoju pogrešku invazije na susjednu zemlju. Ali povratka nema. Sve što radi, radi u očaju i nepromišljeno.

SA
sant2060
15:19 03.07.2024.

Napao državu "da se NATO ne proširi", kad ono ...

Avatar Sidewinder
Sidewinder
15:14 03.07.2024.

Neće rusi niša ner nesmiju i nemogu. Zaglavili u najglupljem bratoubilačkom ratu u povijesti čovječanstva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije