Prošle su godine njegovi slatki pilići bili pravi hit u Zagrebu. A ove godine tjedan pred Uskrs planira u ponudu ponovno uvesti nešto "ganc" novo. Riječ je o kockicama kolača pakiranima u ambalažu s pilićem koji viri iz šarenih jaja. Ideje za ove proizvode nastale su u glavi 29-godišnjeg Roberta Hromalića, koji se školovao na Ferrandiju, prestižnoj francuskoj kulinarskoj školi u Parizu. Francuski duh udahnuo je i u svoju slastičarnicu Le Kolač smještenu iza zagrebačke Petrove crkve, u kojoj prodaje ove specifične slastice.
– Svakih šest mjeseci osvježavamo meni, a trudimo se imati i prigodnu ponudu pa smo tako ove godine osmislili uskrsne paketiće s tri vizualno atraktivne kockice kolača, od kojih će svaka biti različitog okusa – rekao je vlasnik Le Kolača. Kupci će tako moći birati među osam različitih okusa.
– Jedan paketić stajat će 35 kuna, ali moći će se kupiti i veliki “six pack” sa šest takvih komada i to će, umjesto 170, koštati 150 kuna – objasnio je Robert Hromalić. Kockice koje će biti dio uskrsnog paketa ekipa iz Le Kolača radi u suradnji s Krašem.
– Kraš nam, primjerice, daje kreme za Bajaderu, od kojih mi napravimo kolač – kazao je mladi slastičar. Ista stvar je i s čokoladom Ruby te bombonijerom Griotte, od koje u Le Kolaču rade svoju inačicu deserta. Najpopularniji okusi za kojima svi “polude” su oni klasični – lješnjak i čokolada.
– Tu je i potpuno novi kolačić Yuzu Cheesecake koji ljude ponajprije zainteresira zbog neobičnog imena – istaknuo je 29–godišnjak. Yuzu je, inače, citrusno voće koje potječe iz Japana. U ponudi trenutačno imaju i Tart karamel badem, koji je omiljen među Hromalićevim prijateljima. Novost je i prva veganska poslastica, odnosno Flan soja kokos, a sve to moći će biti dio uskrsnog paketa. Hromalić je vlasnik slastičarnice na Petretićevu trgu postao prije godinu dana, a s prostorom je preuzeo i ime, no promijenio je viziju i koncept. Nije trebalo dugo da ovaj slatki prostor postane jedna od najposebnijih zagrebačkih slastičarnica. Profilirali su se upravo zahvaljujući francuskom znanju i metodama koje je mladi i ambiciozni autor ovih specijaliteta donio sa svojeg jednogodišnjeg obrazovanja u samoj “meki” slastica. Tako su njegovi kolači ponajprije specifičnog duguljastog oblika. Njihova kompleksna izrada traje od dva do tri dana, a tajna je u tehnici koju koriste. Specifična je zbog toga što se sve radi po iznimno preciznim normativima, a bitno je i, kaže Hromalić, kolače izrađivati po segmentima koji se kasnije spajaju jer se onda može svakome posvetiti do u detalje. Dakle, posebno se radi biskvit, krema, glazura, ukrasi... te se sve na kraju sjedinjuje.
– U svojim kolačima koristimo najbolje sastojke poput bio badema, lješnjaka i svježeg voća. Nastojimo i da ih sve nabavimo od domaćih proizvođača – rekao je Hromalić i dodao da su njihova posebnost i tzv. “custom torte”, koju osmišljavaju sami kupci.
– Najviše ih radimo za vjenčanja, a stavljamo ih na postolje od devet katova, okružujemo ih i LED lampicama – opisao nam je zahtjevnost postupka Hromalić.