Franko Simatović

Srpski mediji pišu: Ratni zločinac prijevremeno je pušten iz zatvora

Franko "Frenki" Simatovic appears on a screen in court, in The Hague
Foto: Piroschka van de Wouw/REUTERS
1/2
31.08.2023.
u 12:05

Sud u Haagu Simatoviću i Jovici Stanišiću, bivšim čelnicima resora Državne sigurnosti Srbije, izrekao je pravomoćne presude od po 15 godina zatvora

Prema pisanju srpskog dnevnog lista Kurir, osnivač i bivši zapovjednik Jedinice za specijalne operacije Franko Simatović zvani Frenki oslobođen je izdržavanja kazne po haaškoj presudi i prije vremena danas je pušten na slobodu. Kao razlog ranijeg puštanja na slobodu navode se zdravstveni razlozi.

Inače, sud u Haagu je Simatoviću i Jovici Stanišiću, bivšim čelnicima resora državne sigurnosti Srbije, izrekao pravomoćne presude od po 15 godina zatvora. Obojica su bila osuđena za ratne zločine u Hrvatskoj i BiH. Stanišić i Simatović osuđeni su za sudjelovanje u udruženom zločinačkom pothvatu koji je doveo do zločina u Bijeljini, Zvorniku, Bosanskom Šamcu, Doboju, Sanskom Mostu, Trnovu...

Kako navodi Kurir,Stanišić je bio načelnik službe državne sigurnosti Ministarstva unutarnjih poslova Srbije, a Simatović njegov zamjenik. Obojica su uhićeni 13. ožujka 2003. godine u akciji Sablja. Njih dvojica dovode se i u vezu s osnivanjem više paravojnih postrojbi.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Vučić uoči obljetnice Oluje: 'Više nikada nećemo šutjeti o teškim zločinima nad našim srpskim narodom'

Komentara 55

FR
FraneTente1861
13:02 31.08.2023.

Sramota.Ovi krvnici trebali bi umrijeti u Haagu!

DU
Deleted user
13:04 31.08.2023.

Njih dvojica znaju sve od 70-ete na ovamo,puno..Recimo tko je ubio Đinđića?Ražnatovića?Kako je droga došla u SFRJ?Kako je Zapad južne Kolovene gurao u propast?Kako su se režirali ratni zločini,kako su oprane UDB-ine pare,kako se društveno pretakalo u privatno,kako je išao lanac trgovine organima i tko je sve upleten od Zapadnjaka( Kouchner @co.).Znaju sve o kanalima droge, kako to ide,za kog se radi.Kom idu oprane pare. Ova dvojica su "njihovi" ljudi. Kako reče jedan DOS-ovski obavještajac šefovima na pitanje "jesu ispitali Stanišića": " tko smije da ispituje Jovicu". ;)

DU
Deleted user
13:21 31.08.2023.

Kao i Šešelj koji danas uziva sve blagodati drzave za koju se borio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije