AFERA SDP

Štengl zabranio Severinin koncert za SDP u Vukovaru

11.11.2003.
u 00:00

Umjesto u Vukovaru, predizborni skup SDP-a, s koncertom Gorana Bare i Plaćenika te Severine, danas će se održati u Županji. Prema riječima Željka Sabe, šefa vukovarskog SDP-a, na promjenu plana prisilila ih je stranačka pristranost gradonačelnika Vukovara Vladimira Štengla, 13. na HDZ-ovoj listi za V. izbornu jedinicu.

- Krenuo sam od gradonačelnika tražiti dopuštenje za održavanje koncerta. Trajala je sjednica Poglavarstva i rečeno mi je da predam zahtjev te da ću odgovor dobiti na sljedećoj sjednici, za dva tjedna - kaže Sabo. - Ne vidim razloga za odbijanje jer bi i grad mogao nešto zaraditi, a građani bi dobili glazbeni spektakl. Riječ je - dodaje - o čistom stranačkom interesu i strahu od izbornog uspjeha SDP-a u Vukovaru.

Mažoretkinje se smrzavale

- Željeli smo održati koncert u zatvorenome i to platiti. Nismo htjeli da se ponovi slučaj kao s vukovarskim mažoretkinjama koje su iskorištene u političke svrhe i zbog toga se smrzavale pred hotelom Dunav za HDZ-ova skupa - istaknuo je Sabo.

S esdepeovcima se slažu i članovi drugih stranaka u Vukovaru. Marin Krizmanić iz HNS-a ističe primjer lokalne televizije na kojoj svake večeri po sat vremena govore isključivo hadezeovci. - SDP je trebao u pismenom tražiti korištenje Sportske dvorane u Borovu naselju - objašnjava Tomislav Čorak, voditelj Ureda gradonačelnika Štengla.

- Željko Sabo došetao je u Poglavarstvo 6. studenog, potkraj sjednice, i tražio susret s gradonačelnikom zbog dvorane. Poručeno mu je preko zaštitara da podnese pisani zahtjev. Pa nismo mi banana-grad da gradonačelnik izvadi ključ dvorane iz džepa i da nekome! Osnova za korištenje dvorane je pisani zahtjev. I tajnik odbojkašica podnio je zahtjev za trening u dvorani. Tko će počistiti smeće nakon skupa, što ako se nešto dogodi... No, Sabo se uvrijedio i zahtjev nije podnio - ispričao je Čorak.

Arlović poriče

Međutim, Mato Arlović, SDP-ov kandidat za V. izbornu jedinicu, tvrdi da nije bilo baš tako.

- Sabo se njima javio još 2. studenoga, i najavio pisani upit, a na dan zasjedanja Poglavarstva tamo je otišao drugi put. No, oni su rekli da to mora proći proceduru na Poglavarstvu. Namjerno su odugovlačili kako bi onemogućili SDP-ov skup - rekao je Arlović.

HDZ-ov glasnogovornik Ratko Maček kaže da u središnjici stranke nisu čuli za spor o vukovarskoj dvorani i da se to tiče isključivo lokalne razine.

B. Bradarić, Ro. Kovačević

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije