PLENKOVIĆEVI PROTUKANDIDATI

Stier i Kovač na otvaranju lokalne ceste i vodovoda - jesu li već u kampanji?

Dvor Ivo Stier i Miro Kovač
15.07.2019.
u 14:49

Postavlja se pitanje je li ovo njihovo pojavljivanje znak da su već u kampanji i da rade na jačanju stranačke infrastrukture

Povodom obilježavanja blagdana Gospe od Karmela, zaštitnice Općine Zagvozd, danas je svečano otvorena rekonstruirana dionica lokalne ceste LC 67151, Krstatice - Slivno i mjesni vodovod. Na svečanosti otvorenja vodovoda i rekonstruirane prometnice nazočili su i načelnici susjednih općina ali saborski zastupnici Ante Babić, Miro Kovač i Davor Ivo Stier.

Upravo je dolazak utjecajnih HDZ-ovaca Stiera i Kovača na svečanost vrlo zanimljiv. Podsjetimo, oni se u posljednje vrijeme spominju kao mogući kandidati za predsjednika HDZ-a. Stoga se postavlja pitanje je li ovo njihovo pojavljivanje znak da su već u kampanji i da rade na jačanju svoje infrastrukture u stranci. Očito je da svoju stranačku bazu, među ostalim, traže u lokalnim ograncima HDZ-a.

Kako je pisao Večernji list usred rekonstrukcije Vlade te pritiskom koalicijskog partnera HNS-a kao i brojnih afera ministara, premijeru Plenkoviću iskrsnuo je još jedan problem. Njegov glavni izazivač Davor Ivo Stier u intervjuu za Jutarnji list praktički je potvrdio svoju kandidaturu za predsjednika HDZ-a te iznio kritiku na račun postojećeg saveza HDZ-a s HNS-om i Milanom Bandićem za koji Stier kaže da je testiran na euroizborima, ali nije dobio prolaznu ocjenu. Stierova kritika Plenkovićeve politike koju je sažeo u tezi da je primat postala politička stabilnost, a ne borba protiv korupcije i klijentelizma izazvala je oštar odgovor iz Banskih dvora. Izvor blizak premijeru Plenkoviću za Večernji je list rekao da premijer provodi borbu protiv korupcije i rješava kosture hrvatske ekonomske tranzicije od prvog dana rada Vlade.

U premijerovu okruženju Stiera praktički optužuju da govori po špranci onih koji žele rušiti HDZ. To samo govori koliko je Plenković Stieru zamjerio trenutak u kojem je iznio kritiku, kada se on upravo muči s odlukom koje ministre smijeniti iz Vlade kako bi pokušao spasiti rejting HDZ-a i popraviti šanse Kolindi Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima.

Nove afere ministara svaki dan pojavljuju se u javnosti, Goran Marić se zbog svojih afera našao i pod paskom USKOK-a, a danas je u Novom Vinodolskom podnio neopozivu ostavku.

Ministar Lovro Kuščević također je nedavno podnio ostavku. Premijer je spreman na rekonstrukciju Vlade. Zamjenu za Kuščevića je našao, a radi se o dekanu šibenskog Veleučilišta Ivanu Malenici. Za ostale aktualne ministre koji u posljednje vrijeme pune medijski prostor zbog afera, nasljednici ostaju još uvijek nepoznanica. Osim toga, nije poznato ni ime koje će zamijeniti nedavno proglašenu tajnicu Vijeća Europe Mariju Pejčinović Burić koja u rujnu počinje obnašati svoju dužnost.

Na povratku iz Dubrovnika gdje je premijer Andrej Plenković otvorio dubrovački pročišćivač vode, izjavio je kako će o imenima ministara govoriti kada on kaže da je vrijeme za to. Nagađa se pak da će izvanredna sjednica Sabora biti u petak.

Inače, vodovod i rekonstruiranu prometnicu otvorili su danas državni tajnik i izaslanik ministra mora, prometa i infrastrukture Tomislav Mihotić, zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Ante Šošić, ravnatelj Županijske uprave za ceste Split Petar Škorić, direktor Vodovoda Imotske krajine Luka Čorić, te načelnik Općine Zagvozd Miroslav Gaće, a blagoslov je predvodio župnik don Mate Munitić. Duljina rekonstruirane dionice Krstatice - Slivno je 3,6 km u što je ŽUC Split uložio oko 7 milijuna kuna. 

Video: Ministar državne imovine Goran Marić podnio ostavku

Komentara 3

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
15:09 15.07.2019.

Sova vadi Jokere sa klupe da pokušaju dobiti koji glas više.

VK
vječni krojf
16:49 15.07.2019.

Sada kada im je voda došla do grla nakon niz afera i korupcije,kada je Vlada takoreći u raspadu oni se rastrčali po otvaranjima 3 km ceste,vodovoda za 10 kuća, i zamislite predsjednik Vlade na otvaranju vodopročistaća.Kako to da je sadaa nasao vremena za takve stvari a Vlada se raspada.

BA
bakulušić
16:06 15.07.2019.

U Imotskoj krajini se potpora HDZ-u strmoglavila sa 99% na 50%. Stier, Kovač, Škorić i ostali imaju zadatak spriječiti daljnje opadanje stvaranjem dojma da oni nešto predstavljaju u HDZ-u i da slijede promjene. Imoćane je teško prevariti i mislim da neće nasjesti. Pustit će Stiera, Kovača, Škorića i ostale da žive u vlastitim zabludama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije