VREMENSKA PROGNOZA

Stiže velika promjena vremena, meteoalarm upaljen za tri regije, sunčano ostaje samo u Dalmaciji

Zagreb: U središte grada stiglo zahlađenje i kiša
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/5
10.06.2021.
u 09:40

U petak će biti još nestabilnije, a DHMZ je upalio žuti meteoalarm za osječku, zagrebačku i karlovačku regiju. Na kopnu se očekuje promjenjiva naoblaka te povećani izgledi za kišu i grmljavinu, uz podjednaku temperaturu kao u četvrtak

U četvrtak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti djelomice sunčano. Većinom od sredine dana očekuje se jači razvoj oblaka te mjestimice kiša i grmljavina, moguće i izraženiji pljuskovi. Uz slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar dnevna će temperatura biti između 25 i 27°C, a jutarnja između 12 i 16°C.

Za osječku regiju upaljen je žuti meteoalarm, što znači da je vrijeme potencijalno opasno.DHMZ upozorava na jače grmljavinsko nevrijeme i napominje kako treba posebno pripaziti u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. 

Foto: DHMZ
U središnjoj Hrvatskoj temperature će se ujutro kretati od 14 do 18°C, a danju, uz povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, između 25 i 27°C. Pritom će biti više oblaka, u popodnevnim satima uz povećanu vjerojatnost za lokalne pljuskove koji će vjerojatno biti manje česti nego na istoku, prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

I u gorju sjevernjak i sjeveroistočnjak, na sjevernom pak Jadranu slaba i umjerena bura, uglavnom samo podno Velebita na udare i jaka, a od sredine dana u Istri i prema otvorenom moru sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Ponegdje su mogući pljuskovi nakon sredine dana i to posebno u unutrašnjosti Istre te u dijelu Gorskog kotara. Najviša temperatura od 21 do 25°C, na moru između 26 i 30°C.

Foto: DHMZ
U Dalmaciji sunčanije nego na sjevernom Jadranu iako se poslijepodne ne može isključiti poneki pljusak, i to posebno u unutrašnjosti. Nakon jutarnje bure zapuhat će jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, koji na otvorenom moru može biti jak. Temperatura danju od 27 do 31°C.

Podjednaka temperatura zraka i na krajnjem jugu Hrvatske. Prevladavat će sunčano, ponegdje uz umjerenu naoblaku te malu vjerojatnost za pokoji pljusak. Puhat će ujutro bura, tijekom dana jugozapadni i sjeverozapadni vjetar uz malo do umjereno valovito more."

U petak će biti još nestabilnije, a DHMZ je upalio žuti meteoalarm za osječku, zagrebačku i karlovačku regiju. Na kopnu se očekuje promjenjiva naoblaka te povećani izgledi za kišu i grmljavinu, uz podjednaku temperaturu kao u četvrtak.

Foto: DHMZ
U subotu sunčanije uz manju vjerojatnost za kišu te ponovno malo toplije. A u nedjelju je opet izgledno više oblaka, pri čemu će porasti vjerojatnost za pljuskove ili prolaznu kišu.

Foto: DHMZ
Na Jadranu do kraja tjedna većinom sunčano uz mogućnost za neverine, uglavnom na sjevernom Jadranu, i to ponajprije u petak i nedjelju. Zadržat će se vrlo toplo, povremeno s burom te jugozapadnim i sjeverozapadnim vjetrom, prognozirao je Krunoslav Mikec za HRT.

Ključne riječi

Komentara 2

KR
Korisnik.ri
13:56 10.06.2021.

Nemojte zezati.... Šta stvarno???

SV
Svebor
11:16 10.06.2021.

Planine u osječkoj regiji...? Opet lupetate gluposti samo da popunite stranicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije