SREDIŠNJI LOGISTIČKI CENTAR

Što se radi u Remontnom zavodu u kojem se dogodila eksplozija: Sva oružja i tehnika HV-a prolazi kroz ove hale

18.04.2023.
u 13:23

Sama lokacija i prostor u Jankomiru perspektivni su zahvaljujući infrastrukturi i prometnoj povezanosti (željeznička pruga i autoceste), ali to je ipak industrijski kompleks starijeg tipa i treba ga stalno modernizirati. Ispred glavne hale već se godinama na otvorenom nalaze nizovi u pustinjsku žutu boju obojenih MaxxPro, M-ATV i RG-33 HAGA oklopljenih vozla američke proizvodnje, koje su RH donirale SAD, ukupno 212 tih vozila.

Komentara 10

Avatar Ametrin
Ametrin
13:57 18.04.2023.

"Što se radi u Remontnom zavodu u kojem se dogodila eksplozija",,,,,? Ha! Trebala bi se održavati i servisirati vojna oprema, ali nije to toliko bitno, nego je bitno kako i na kojem principu se radi, a to je; stari dobri lako ćemo, i još stariji i dobriji; u se na se, poda se i na svoj račun ili novčanik.

DU
Deleted user
14:08 18.04.2023.

Hrvatska vojska svedena je na nekoliko satnija staraca opremljenih Patriama,na čijim kupolama je mitraljez 12.7. Samo 5-6 Patria naoružano je DUS-ovima kalibra 30mm. Tenkova više i nemamo,gusjeničari opet kasne i pitanje je kad će i da li će doć Bradley-i. Topničke postrojbe svele su se na desetak samohodki i nešto vučne artiljerije. Udarnu moć HV-a čine višecjevni lanseri raketa,njih imamo više od susjeda. O kakvoj mi obrani i vojsci pričamo kad uvozimo streljivo za osobno naoružanje? "Otpisali" smo nekoliko tisuća istočnih prijenosni PZO sustava po američkom nalogu za četrdesetak Mistrala (sličnih sposobnosti)? Od 5 RTOP-ova samo 2 plove? Ispravnost PB rakete RBS-15B je upitna.Jedva da imamo dežurnu paru migova 21 da uzelet.S njih otpadaju zakrilca i kotači po ljudima! Ovo što su hrvatske vlasti učinile hrvatskoj obrani je čin veleizdaje. Što je bilo s mobilizacijom pričuve? Nigdje nikog da se javi? Kao u Top Lista Nadealista - skrivena kamera "poziv u vojsku"? "Begaju"?

Avatar scubacro
scubacro
16:15 18.04.2023.

...izgleda da se ne radi nista, osim zaposljenja ruskih izbjeglica ili njihovih domacih prijatelja koji imaju pristup svemu sto zele...za lovicu, naravno.....cudi me da je to ostalo bez popularne fraze, da institucije odrade svoj posao..bit ce toga jos, no sikiriki....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije