Vukovarsko-srijemska županija

Strašne posljedice na istoku zemlje: Orkanski vjetar nosio krovove kuća, čupao stabla...

Farma muznih krava Dišinac u Starim Mikanovcima
Foto: Helena Kostić
1/6
19.07.2023.
u 21:45

Štete se još zbrajaju ali je već sada vidljivo kako su one u iznosu od nekoliko stotina tisuća eura.

Poslije olujnog nevremena, koje je oko 18.30 sati zahvatilo Vukovarsko – srijemsku županiju zabilježeno je više oštećenja na imovini građana. Oštećene su kuće, krovovi kuća, srušeni dimnjaci, a olujni vjetar je polomio i počupa više stabala. Neka od naselja su bila ostala i bez električne energije.

Video: Oluja otrgla krov sa zgrade i bacila ga na cestu i parking u zagrebačkom naselju Špansko

Na farmi muznih krava Dišinac u Starim Mikanovcima, nedaleko od Vinkovaca, vjetar je odnio krov sa farme. Mještani Tompojevaca kažu kako je vjetar počupao dobar dio stabala u tome naselju nedaleko od Vukovara. U Gradištu, nedaleko od Županje, orkanski vjetar je nosio krovove kuća.

VEZANI ČLANCI:

Slomljeno je nebrojeno grana sa stabala, razbijeno stakala na kućama i stanovima… Štete se još zbrajaju ali je već sada vidljivo kako su one u iznosu od nekoliko stotina tisuća eura.

GALERIJA Snažno nevrijeme u Slavonskom Brodu

Farma muznih krava Dišinac u Starim Mikanovcima
1/14

- Policijska uprava vukovarsko-srijemska je zaprimila danas više dojava da je olujni vjetar prouzročio oštećenja na imovini i vozilima. Na nekoliko prometnih pravaca naše Županije je otežano prometovanje vozila zbog pada drveća i grmlja na cestu. U dvije prometne nesreće koje su se dogodile za vrijeme nevremena, dvije osobe su ozlijeđene, te slijedi očevid. Policijski službenici zajedno s pripadnicima vatrogasnih jedinica i djelatnicima elektroprivrede sudjeluju u otklanjanju posljedica nevremena – izvijestila je policija. 

Komentara 4

DU
Deleted user
23:17 19.07.2023.

Ja čim čujem Oluja sav pretrnem

FR
FranjoTT
08:42 20.07.2023.

Kvalitetna gradnja, dva čavla po gredi i onda se čude što im diže krovove.

DU
Deleted user
18:09 20.07.2023.

Ovakva nevremena mogla bi postati pravilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije