prestizanje

Suvozač u terencu koji je ugrozio Nikolića bio general Simić?

'The new Serbian President Tomislav Nikolic gives a press conference at the National assembly building in Belgrade on May 31, 2012.  Tomislav Nikolic, sworn in as Serbian president Thursday, said he w
AFP/PIXSELL
07.11.2012.
u 22:19

Kako tvrde Novosti, postoji osnovana sumnja da je službenim teremcem načelnika Simića upravljao njegov osobni vozač Saša Pejić, a da je on, navodno, bio kraj njega

U terencu Uprave prometne policije MUP-a Srbije, koji je prošlog petka, navodno nekoliko puta pokušavao presječi štićenu kolonu predsjednika Srbije Tomislava Nikolića, bile su dvije osobe, doznaju Večernje novosti i dodaju kako se na fotografijama koje je dobila policija, nazire osoba za upravljačem pa je potpuno isključena mogućnost da je to načelnik Prometne policije general Dragiša Simić, ali se ispituje da nije na suvozačevom mjestu. No, kako tvrde Novosti, postoji osnovana sumnja da je službenim terencem načelnika Simića upravljao njegov osobni vozač Saša Pejić, a da je on, navodno, bio kraj njega.

Uz policiju koja pregledava fotografije, istragu provode i operativci BIA, srpska sigurnosno-informativna agencija, koji analizom baznih stanica mobilne telefonije duž dionice gdje se dogodio izgred, pokušavaju identificirati vozača, ali i druge saputnike u policijskom terencu. Tako će krivci za ugrožavanje sigurnosti predsjednika Srbije,  kada se obje istrage završe, biti utvrđeni iz dva različita izvora, zaključuju Novosti koje neslužbeno doznaju kako je vozač MUP-a Srbije Saša Pejić, priznao da je službenim terencem \"mitsubishi“ pod rotacijom išao iza Nikolićeve pratnje prije nego se isključio s autoceste, ali je naveo da nije znao kako se radi o predsjedničkoj koloni.

Načelnik Simić je još ranije izjavio kako je Pejić mlad, ali dobro obučen policijski vozač koji zna što je štićena kolona i kako se ponašati u takvim situacijama pa ne vjeruje da je namjerno ugrožavao njihov prolazak i predsjednikovu sigurnost. Prema dosadašnjim infromacijama, nije poznato odakle se Pejić te noći vraćao i da li je netko bio s njim u vozilu.

>> Policija dobila fotografije terenca koji je ugrozio Nikolića

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije