SDP uzvraća udarac

"Sužnjeviću je novac darovao SDP i revizija nije imala prigovora"

vedran babic
Michael Palijan/VLM
15.11.2010.
u 16:08

Sve daljnje HDZ-ove neistine rješavat ćemo sudskim tužbama, kaže Vedran Babić, predsjednik županijskoga SDP-a

Garešnički SDP-ovci odgovorili su na nedavne optužbe HDZ-a da je bivši gradonačelnik Milan Sužnjević (SDP) na svoj tekući račun isplatio 25.000 kuna novca namijenjenoga stranci.

- Riječ je o novcu u gradskom proračunu rezerviranom za redovito financiranje stranke. No, SDP ga je u predizborno vrijeme odlučio donirati svojemu gradonačelničkom kandidatu Sužnjeviću i nije uplaćen na tekući nego na žiro-račun kakav su imali svi kandidati, pa i HDZ-ov Žunac - kaže predsjednik garešničkoga SDP-a Stanko Arbutina.

Vedran Babić, predsjednik županijskoga SDP-a, navodeći da revizija na takav postupak nije imala prigovora, ističe da je on tražio 29.000 kuna koje SDP-u pripadaju na temelju izbornih rezultata: 15 tisuća po vijećniku te po sedam tisuća za svaki izborni krug.

- Svi su gradovi i općine novac strankama isplatili, jedino Garešnica ne - kaže Babić, dodajući da je M. Sužnjević najavio tužbu zbog klevete, ali i da će daljnje HDZ-ove neistine isto proći.

Ključne riječi

Komentara 1

SV
svabo
20:19 02.02.2011.

Zanimljiva teza: \"revizija na takav postupak nije imala prigovora\" Blagonaklona neka revizija... Ako stranka nije imala račun za novac koji je namjenjen stranci, trebala ga je otvoriti. A to što novac sporo dolazi iz središnjice je vaš unutarstranački problem. Boljeje se organizirajte pa će dolazit brže. Ili lobirajte kod komunjare Milanovića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije