Apel Ministarstvu:

T7 VIS-u trajno oduzmite dozvolu za opasni otpad!

d.resa
Dominik Grgurić/PIXSELL
15.07.2011.
u 12:39

Službeni zahtjev: Podsjećaju da u gradu na Mrežnici nije predviđeno planom mjesto za takvu djelatnost

Zahtijevamo da trajno ukinete dozvolu za suspaljivanje opasnog otpada, jer Grad prostornim planom nema predviđeno mjesto za takvu djelatnost, stajat će u dopisu koje će iz Duge Rese stići Ministarstvu zaštite okoliša.

Jednoglasno je to jučer odlučilo 14 gradskih vijećnika, prije toga gotovo 2,5 sata raspravljajući o “izvješću o stanju onečišćenosti zraka i okoliša”.

Ne drže se pravila

Tako su nazvali “ubačenu” točku dnevnog reda, nakon što je dio vijećnika zatražio raspravu o opasnom otpadu u krugu Pamučne.

– Činjenica je da je T7 VIS počeo spaljivati opasni otpad bez dozvole. Činjenica je i da je nalaz pokazao da, u uzorku iz lipnja, nije bilo ni traga lož-ulju ili mazutu, bio je 100% opasni otpad! To su grubi propusti koji pokazuju da se ne drže pravila, a svako to kršenje može imati teške posljedice za zdravlje ljudi – kazao je Boško Milanković.

 Tona u satu

I dok je Višnja Mihalić, županijska vijećnica, upozorila na spojeve iz opasnog otpada koji mogu štetiti i nerođenoj djeci, pa vijećnike pozvala na reakciju zbog mogućnosti da se u satu spali tona opasnog otpada, Davor Bišćan javni je poziv uputio i državnim institucijama.

– Ako ima elemenata prekršajnog i kaznenog djela, pozivam odvjetništvo, policiju, zadužene za procesuiranje, neka odbace ili potvrde sumnje – pozvao je.

 Njegov prijedlog da se oduzme priznanje T7 VIS-u nije prošao, Milankovićev o mjerenju zraka jest.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije