Tri pitanja

Tonči Bilić: Sramotno je da nas optužuju za sabotažu

Tonči Bilić
26.07.2015.
u 22:20

Gradonačelnik Makarske odogovrio je na tri pitanja

1. Optužuju vas da ste namjerno zatvorili ventil za vodu za Sućuraj usred turističke sezone?

Neugodno sam iznenađen izjavama da se problem s vodoopskrbom na otoku Hvaru dovodi u vezu s mojim zatvaranjem ventila za vodu Sućurju. Do problema je, i to ne prvi put baš u ovo doba, došlo zbog povećane potrošnje vode i na području Hvara i na području Makarske rivijere. Ista situacija, zbog visokih temperatura, dogodila se i 2003. i 2007. u gotovo istom razdoblju. Makarski vodovod, a o čemu postoji zapis, još tada je upozoravao na problem vodoopskrbe mjesta Sućuraj na Hvaru te predlagao trajno rješenje.

2. Načelnik Općine Sućuraj Ivan Slavić tvrdi da je to sabotaža s vaše strane?

Izjave načelnika Ivana Slavića o navodnoj sabotaži su politikantske, uvredljive i neutemeljene. Bivša općina Makarska preuzela je obvezu isporuke mjestu Sućuraj samo onih količina vode koje se pokažu kao slobodne nakon osiguranja minimalne i dostatne vodoopskrbe najistočnijih mjesta Makarske rivijere. Na žalost, do problema s opskrbom na Hvaru došlo je jer već nekoliko dana nismo u stanju osigurati dovoljne količine za opskrbu potrošača od Brela do Zaostroga, a onda i Općine Sućuraj.

3. Koje bi bilo trajno rješenje toga problema?

Cijelo vrijeme govorimo da je jedino rješenje izgradnja potrebnih kapaciteta za akumulaciju vode. Dopis od 1. kolovoza 2007., koji se može dobiti na uvid, poslan je Ministarstvu turizma, županu Splitsko-dalmatinske županije, Općini Sućuraj, Hvarskom vodovodu Jelsa te Gradu Makarskoj i Općinama Makarskog primorja. Znate li što su od tada do danas poduzeli Općina Sućuraj i Hvarski vodovod Jelsa? Ama baš ništa. I zato je sramotno da načelnik općine Sućuraj Grad Makarsku napada za sabotažu!

>>Dunja 
Mazzocco Drvar: Ljeto će ipak biti vruće i dosta suho

Komentara 4

Avatar TAJSAM
TAJSAM
22:49 26.07.2015.

Svima iz tvoje stranke nije za vjerovati ništa jel ste nas pokopali iako ste rekli da če biti bolje. Istina bolje je samo za Vas i Vaše drugove a nas ostale ste nas unazali za 50 godina. Nemožet oprostiti onima iz HDZ-a što su željeli Hrvatsku pa im se na sve moguče načine osvečujete pa i sa isporukom vode a uništavate i one koji nemaju veze sa HDZ-om ali žive na područima koji žive od te vode. A gdje smo danas ...... Pozdrav dobrim ljudima

GU
gustirna
23:48 26.07.2015.

Ono malo sto je gostovao po televizija vidilo se da laze kao i sve komunjare....a u splitu se nije ni pojavio....da je sucuraj naseljen srbima (a na njegovu zalost nije) nebi on nikada uskratio vodu saveznicima iz domovinskog rata....

GU
General_U
22:44 26.07.2015.

potrudi se da ljudi dobiju vodu bitan..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije