Sindikat zdravstva:

U KBC Rijeka kasne plaće: Kriv je ministar Linić

Slavko Linić
Pixsell
18.11.2013.
u 11:35

Problem je u Centralnom obračunu plaća, na kojem inzistira Ministarstvo financija. Fina treba prilagoditi računalne programe, jer novac je na žiro računu, a isplate ne idu, nije usklađeno prema COP-u, smatra predsjednica Sindikata zdravstva Hrvatske Radmila Belobrajdić Čahut

U KBC-u Rijeka kasne isplate plaća, a kako ističe Radmila Belobrajdić Čahut, predsjednica Sindikata zdravstva Hrvatske, problem je u Centralnom obračunu plaća (COP-u), za što proziva ministra financija Slavka Linića.

- Do 15. studenog imali smo strpljenja. Ministarstvo inzistira da se plaće isplaćuju prema COP-u, a ne prema starome načinu isplate, uz obrazloženje kako stari sistem nije transparentan, unatoč tome što su svi dosadašnji nalazi HZZO-a bili u redu. Fina treba prilagoditi programe, ne želimo biti pokusni kunići, da nam plaće kasne i budu isplaćene do kraja studenoga.

Program Fine ne prepoznaje ove oblike rada koje imamo u zdravstvu. Novac je na žiro računu, a isplate ne idu, jer program nije usklađen prema COP-u. Ministar Linić je tvrdoglav, a i u Ministarstvu zdravlja znaju da to ne ide - kazala nam je Belobrajdić Čahut uvjerena kako će pri takvom izračunu sigurno biti grašaka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije