Opasni park

U Perivoju Zrinskih događaju se užasne stvari i građani se boje

'21.04.2010., Cakovec- Ivan Palfi iz Cakovca na mjestu u perivoju Zrinskih gdje su ga prebili pijani maloljetnici. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
21.04.2010.
u 15:50

- Udarali su me gdje je koji stigao, po glavi, nogama i cijelom tijelu. U stanju šoka samo sam mislio na to da ne ozlijede mog psa - rekao je Ivan Palfi (61)

a I prolaznici s kojima smo razgovarali kažu da su s dolaskom lijepog vremena klupe pune mladih koji nerijetko razmjenjuju boce s pivom i vinom, galame i provociraju. Ne može se poreći da gradska uprava Čakovca u suradnji s Policijskom upravom međimurskom puno radi na prevenciji alkoholizma mladih. Dokaz je i to što je Ravnateljstvo policije pohvalilo Vijeće za prevenciju grada Čakovca i njihove akcije, posebno onu nazvanu "Alkohol nije cool". Pohvale stižu i iz Ujedinjenih naroda za razvoj. Unatoč tome ima još mnogo posla. (ibe/VLM)

– Kao i svakog dana, prolazio sam kroz park na biciklu vodeći na uzici psa. Oko klupica stajali su srednjoškolci, vidljivo pijani. Odjednom je jedan od njih potrčao za mnom i polio me čašom vina. Zaustavio sam se i upitao: Dobro, a zakaj si to sad napravil? Cerekao se i nešto mumljao. Dotrčao je i drugi i počeo udarati po biciklu. Odjednom ih se stvorilo pet ili šest i počeli su me udarati po cijelom tijelu – opisuje Ivan Palfi (61) iz Čakovca incident koji se dogodio u Perivoju Zrinskih, u kojem se okupljaju srednjoškolci i opijaju nakon nastave, pa i prije nje.

– Udarali su me gdje je koji stigao, po glavi, nogama, cijelom tijelu. U stanju šoka samo sam mislio na to da ne ozlijede psa. Netko od prolaznika pozvao je policiju. Kad su završili, otšepao sam sa psom do prve zgrade. Vratio sam se poslije u park. Klinci su se u međuvremenu razišli, no ugledao sam onoga koji me prvi napao. Vraćao se vjerojatno na autobus. Pozvao sam policiju, koja je došla i obavila svoj posao – rekao je Ivan Palfi.

Zbog skupine maloljetnika koji pod utjecajem alkohola zlostavljaju prolaznike neki se građani, kaže, boje prolaziti Perivojem Zrinskih, pa ga zaobilaze i odabiru dulji put. Grad bi se, smatra, trebao pobrinuti da se takvi incidenti spriječe.

– Vidio sam kako na dječje igralište dolaze roditelji s djecom, a onda na metar do dva od njih stane dečko, otkopša šlic i mokri. Boli ga briga za sve. Jednu su gospođu ove zime gađali snijegom, pa je morala bježati. Užasne se stvari događaju, od verbalnih do fizičkih napada. Kad su u grupi, jako su hrabri. Ne možeš normalno proći između klupa, a da ti ne dobacuju – kaže Ivan Palfi.

Njega, dodaje, imaju "na piku" jer je već upozoravao na vandalizam. Osim što uznemiruju i zlostavljaju prolaznike, oštećuju klupe i kandelabre. Rješenje je, smatra, da se zaposli čuvar kakav je nekad postajao u parku ili pojača angažman zaštitarske službe, koju grad plaća.

– Bio sam i na županiji i upozorio na probleme, kojima već jednom treba stati na kraj. Park treba biti za ljude, a ne za divljake i vandale – upozorio je Ivan Palfi.

Ključne riječi

Komentara 5

MT
mtc
21:34 23.04.2010.

Ovaj dotični, nazovimo ga gospodinom, uopće nije mjerodavan za bilo kakve komentare, jer je svaka riječ iz njegovih usta laž !!!!!

DR
Dreamworks
09:52 27.04.2010.

Nije ga gospodin nikaj trebal pitati, već mu opaliti jednu takvu da se ne zbudi tri dana, a onda kad se zbudi još jednu.

MT
mtc
21:58 23.04.2010.

A gosponu novinaru je ovaj lik glavni i jedini izvor informacija za pisanje članaka....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije