KARLOVČANI U AKCIJI

U Slavoniji pomažu i naši vatrogasci i HGSS

prikupljanje pomoći
Foto: Dominik Grgurić/Pixsell
1/5
19.05.2014.
u 15:25

Građani donose sve, od hrane, odjeće, doznajemo iz karlovačkog Crvenog križa

Karlovčani, obzirom da su prije nekoliko mjeseci i sami bili suočeni s poplavama, iznimno su osjetljivi na stradanja Slavonaca, stoga čitav dan zovu gradsku organizaciju Crvenog križa kako bi doznali što je ljudima u tamošnjim mjestima najpotrebnije kako bi ih mogli donirati.

- Građani donose sve, od hrane, odjeće, a mi ih upućujemo da je trenutno najvažnije donijeti potrepštine za djecu, do hrane, pelena, vlažnih maramica, odjeće, vode, zatim su tu posteljina, deke, gumene čizme. Dobili smo i dosta novčanih donacija - doznajemo iz karlovačkog Crvenog križa koji danas radi do 19 sati, a vjerojatno će i sutra čitav dan prikupljati pomoć. Isto je i u organizacijama Crvenog križa u drugim gradovima u Županiji, do Duge Rese, Ogulina, Ozlja i Slunja, čitav dan prikupljaju donacije građana. Donacije se mogu donositi i u prostorije velike vijećnice u Općini Draganić i to od danas do 23. svibnja od 7 do 17 sati.

Karlovčani donacije mogu donositi i u prostorije županijskog HSS-a u Hrvatski dom svakoga dana od 9 do 17 sati, ali i u Caritas župe u Novom Centru u utorak od 16 do 19 sati.

Mještani Gulina pomoć mogu donijeti u srijedu, 21. svibnja Ulicu B. Frankopana 13, u prostor bivšeg Centra za obavješćivanje u dvorištu gradske vijećnice od 10 do 21 sat. Na području Ozlja svi vatrogasni domovi primaju donacije od 19 do 21 sat.  

Hrvatski liječnički sindikat Karlovac uplatio je iznos mjesečne članarine za stradale od poplava u Slavoniji, kazala je Samija Ropar, predsjednica karlovačke podružnice i pozvala sve koji mogu da pomognu tamošnjim mještanima.

- Sukladno zapovjedi Glavnog vatrogasnog zapovjednika izvršena je dislokacija dijela vatrogasnih snaga i opreme na područje Vukovarsko-srijemske županije. U Županju je upućeno 7 vatrogasaca sa  3 terenska vozila i 3 čamca te kompletnom opremom za intervencije na poplavljenim područjima. Vatrogasci, njih šest, su pripadnici JVP grada Karlovca, a jedan je pripadnik DVD-a Karlovac. Zapovjednik JVP grada Karlovaca Miroslav Rade izravno vodi i zapovijeda vatrogasnim odjeljenjem osposobljenim  za radove na vodi - kazao je Goran Franković, Županijski vatrogasni zapovjednik Vatrogasne zajednice Karlovačke županije. Dodaje da su na zahtjev požeško slavonske županije poslali i 21 isušivač za potrebe sanacije šteta na poplavom pogođenom području. U Slavoniji su i članovi HGSS-a Karlovca i Ogulina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije