dobila šansu

U zdjelici je bila stara voda, štenad su joj uzimali, a nju vezali lancem

Odra
Foto: Privatni album
1/5
03.09.2016.
u 14:00

Deset godina Odra je provela u dvorištu u kojem nitko nije mario za nju, volonteri za nju traženajbolje, traže obitelj kojoj će biti kućni ljubimac

Prolazili su dani i godine, a u Odrinom životu ništa se nije mijenjalo. Deset godina provela je zavezana na lanac.

Uz istu zdjelicu u kojoj je uglavnom bila ustajala voda, uz isti pogled na nebo. Na lancu se Odra i kotila, štenad su joj uzimali i odnosili u nepoznato. Nitko nije čuo njezin plač, plač majke kojoj otimaju djecu. I nitko nije ni znao za nju, sve dok joj vlasnici nisu umrli. Ovčica Odra, kako je volonteri od milja zovu, dobila je šansu za novi život. Dobila je privremeni dom u kojem se snašla kao da je oduvijek u njemu.

- Kao da je oduvijek živjela u stanu. Mirna je i staložena, tiha, nuždu obavlja vani. Ne boji se gradskog prometa niti nepoznatih zvukova, a najveći je gušt gledati je kako spokojno leži na kauču glavice naslonjene na šape i kunja - kaže njezina čuvalica. Iziđe Odra i u dvorište, malo se prošeće, ali brzo se vraća na kauč.

Odrin smještaj košta, košta i cijepljenje, čipiranje i sterilizacija, a sve je obavila. I za hranu treba novca, ali su volonteri odlučni da će odsad Odra imati samo najbolje u životu. Baš takav dom joj traže, stan ili kuća, nije važno. Jedino je važno da ima ljude koji je vole, da bude uz njih, jer Odra ljude obožava. Rekli bi poznavatelji pasmine, tipično za hrvatskog ovčara. Voli ona i druge pse, a i s mačkama nema nikakvih problema.

Odra je trenutno u Rijeci, a za dodatne informacije nazovite 099/25-18-904 ili 097/63-63-293.

Komentara 2

UN
una1
15:22 04.09.2016.

Kako je ovo tužno,oni jedni drugima o ne rade,njima radi čovjek.

Avatar Andabel
Andabel
01:28 10.09.2016.

koliko je tuge u ovim ocima da zaplačeš

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije