NESTALI U 60 SEKUNDA

Ukradena vozila ostave kad ostanu bez goriva

03.06.2009.
u 16:56

Nastavlja se niz krađa osobnih automobila u Međimurskoj županiji, kojima je zajedničko to što se ukradena vozila za dan ili dva pronalaze napuštena na poljskim putevima ili u naseljima.

Nestao ključ i naočale
Usto, u većini slučajeva neoprezni vozači, na računajući na to da bi im usred dana netko mogao ukrasti automobil, ključeve ostavljaju - u bravi.

Posljednjeg dana svibnja od 14.10 do 15 sati u Ulici Vladimira Nazora u Pribislavcu ukradena je plava opel omega registarskih oznaka ČK 837-CD, koja je bila parkirana na kolnom ulazu u dvorište. Nepoznati počinitelj iskoristio nepažnju vlasnika i originalnim ključem ostavljenim u kontakt bravi upalio automobil i odvezao se u nepoznatom pravcu.

U vozilu se nalazila prometna dozvola, knjižica vozila, prometna dozvola za motocikl, osobna iskaznica, vozačka dozvola, kartica tekućeg računa, devizna knjižica i naočale, a materijalna šteta procijenjena je na 15.000 kuna.

- U utorak u 8.39 sati zaprimljena je obavijest vlasnika da je na nogometnom igralištu u Štefancu pronašao svoj automobil. Očevidom je utvrđeno da rečeno vozilo nije oštećeno, a u njemu su pronađeni svi dokumenti. Nestali su samo ključevi vozila i naočale - rekao je glasnogovornik PU međimurske Krunoslav Gosarić.

Istog dana, u 18.20 sati, u polju zvanom Melinišće nedaleko od naselja Roma kod Pribislavca, pronađen je i tamnoplavi ford escort registarskih oznaka ČK 435-CJ, u vlasništvu 63-godišnjaka iz Čakovca. Taj je automobil ukraden u ponedjeljak u Uskoj ulici u Čakovcu.

Razbijena karoserija
Kradljivac je i u tom slučaju iskoristio nepažnju i kraću odsutnost vlasnika koji je ključ ostavio u bravi suvozačevih vrata. Na vozilu su razbijena stakla i karoserija. U oba slučaja policija još traga za počiniteljima.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije