tajland

Umro Crveni komandant, vojni vođa tajlandske oporbe

general Sawasdiphol
REUTERS
17.05.2010.
u 09:14

General Sawasdiphol napustio je vojsku i pridružio se oporbi. Bio je glavni vojni savjetnik prosvjednika u Bangkoku.

Tajlandski general Khattiya Sawasdiphol, poznatiji kao Seh Daeng ili Crveni komandant, umro je u bolnici nakon prošlotjednog ranjavanja u glavu, objavio je jutros BBC.

Sawasdiphol je napustio vojsku i pridružio se oporbi. Bio je glavni vojni savjetnik prosvjednika u Bangkoku. 

U sukobima vladinih snaga i "crvenih košulja", pristaša svrgnutog premijera Thaksina Shinawatre, ubijeno je više od 30 ljudi. Prema zadnjim agancijskim izvješćima, sukobi su se iz Bangkoka proširili i u ostale dijelove Tajlanda.

Komentara 6

MM
Mladen Miletić
09:39 17.05.2010.

General Sawasdiphol je napustio vojsku i pridružio se oporbi. Bio je glavni vojni savjetnik prosvjednika u Bangkoku.. Eto tko može i znaa da organizira i viodi pobune ili branitelje ; protiv \"neprijatelja\" ili \"lošeg režima\" ili za slobodu za samostalnii ulaz u EU. Kocka je uvjek ako se druga strana odluči za snajperistu efikasno NE i ako se bedak gura u prvi red !

EU
EUPatriot
09:56 17.05.2010.

Kao što je general Sawasdiphol poveo svoje u Bangkoku tako i general Gotovina treba voditi sve domoljubne Hrvate u EU savez..General Gotovina je več ušao i ima svoj stalni biro i predstavništvo u Haagu a Hrvati treba do nadolaze postupno i procesom selekcije kao oni autobusi koji su čekali na EU granici kod odlazka na komemoraciju u Bleiburgu..

MU
mućanin1
10:06 17.05.2010.

Re:EUPeder! Daj se jednom ugasi, užasno si dosadan!!! Daj se jednom ugasi, užasno si dosadan!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije