SABOR

Novi ministar zdravstva: Izglasano povjerenje Viliju Berošu

Vili Beroš
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
31.01.2020.
u 12:35

Beroš je dobio povjerenje 81 zastupnika, protiv je bilo 43, a suzdržan jedan zastupnik.

Hrvatski sabor izglasovao je povjerenje Viliju Berošu za obavljanje dužnosti ministra zdravstva. 

Beroš je dobio povjerenje 81 zastupnika, protiv je bilo 43, a suzdržan jedan zastupnik. Novi ministar odmah je prisegnuo, a predsjednik Sabora Gordan Jandroković poželio mu je sreću u obavljanju dužnosti. 

Prije glasovanja javilo se nekoliko saborskih zastupnika za riječ. Zbog traženja nekoliko saborskih klubova odobrena je stanka do 12:30 kad bi se trebalo glasovati. 

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić zatražio je stanku kako bi upozorio saborske zastupnike na izbor Beroša napominjući kako je riječ o osobi od povjerenja bivšeg ministra Milana Kujundžića.  MOST-ov Nikola Grmoja javio se kako bi istaknuo da nije svih 14 ministara otišlo zbog korupcije već su neki otišli kako ne bi sudjelovali u korupciji. Željko Reiner zatražio je stanku uime kluba HDZ-a. Kako je istaknuo, zdravstvo je u teškim prilikama koji nisu nastali za vrijeme ove Vlade te se dugovi vuku već nekoliko desetljeća.  

Podsjećamo, Beroša je u četvrtak većinom glasova podržao saborski Odbor za zdravstvo i socijalnu politiku pred kojim je odgovarao na pitanja zastupnika. On je među prioritetima naveo rješavanje pitanja prekovremenih sati liječnika i medicinskih sestara, ustrojavanje hitne helikopterske medicinske službe te rješavanje pitanja nedostatka kadrova

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar Dipsy
Dipsy
12:35 31.01.2020.

Malo sam pratila njegove odgovore na pitanja, čovjek mi se čini skroz okej, jednostavan

JO
JOHNNY
12:37 31.01.2020.

Dobar izbor premijera!

MA
MarinVD
12:47 31.01.2020.

81 glas ZA. Jel to još netko od Milanovićevog kadra u SDPu prebjegao na Plenkovićevu stranu. Jel to možda Zoka platio dug Plenkyju za sabotiranja Kolinde ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije