POGLEDAJTE SNIMKE RADARA

VIDEO Jako nevrijeme poharalo istok zemlje, padala i tuča: 'Nebo se zacrnilo u nekoliko minuta'

Foto: Čitatelj/DHMZ/Gordana Kragulj
1/6
03.06.2024.
u 17:09

Snimke nevremena i tuče možete nam poslati na email dojavi@vecernji.net

Jače nevrijeme pogodilo je ovog ponedjeljka Županju i okolicu, nakon što je i Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) proglasio u osječkoj regiji narančasti Meteoalarm. Čitatelji su nam poslali i snimku oluje, kao i fotografije tuče u Otoku, a radarske snimke pokazuju nestabilnu frontu koja je nad tim područjem.

''Promjenjivo oblačno i nestabilno. Mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom, lokalno i jače izraženi te obilni, posebice na istoku. Prema večeri postupno smirivanje i djelomično razvedravanje, ponajprije na Jadranu. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni, uz pljuskove prolazno pojačan. Na Jadranu će puhati jugo te sjeverozapadnjak, kratkotrajno i jak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25 °C'', najavio je ranije DHMZ za ovaj ponedjeljak. 

Narančasti meteoalarm upaljen je na tom području zbog najave o nevremenu s tučom i prolazno jakim vjetrom, dok se najavljivala i grmljavina s vjerojatnosti višom od 60 posto. Nevrijeme se očekuje i u ostatku kopnene Hrvatske te na obali, te je upaljen žuti meteoalarm. Za sutra pak nema upaljen ih meteoalarma. 

- Pada jaka tuča. Komadi su veliki kao lješnjak. Jako lupa u krov i prozore kuće, a već vidim i da mi je oštetila auto. Nebo se zacrnilo u nekoliko minuta - komentirao je čitatelj za 24sata.

''U unutrašnjosti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, ponegdje kiša, poslijepodne lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Na Jadranu sunčanije i većinom suho, osobito na jugu. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni i jugozapadni, na sjevernom Jadranu do sredine dana i jugoistočni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 11 do 15, uz obalu od 14 do 18 °C. Najviša dnevna od 21 do 26 °C'', prognozira DHMZ za utorak.

''Kolnici su mjestimice mokri i skliski. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale mogući su odroni. Zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama'', upozorava DHMZ.

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 3

KP
Karlovacko pivo
17:53 03.06.2024.

Nažalost majka priroda čini svoje ništa nemožemo protiv toga bit će nam još skupji život

IZ
izrazlica
19:30 03.06.2024.

svake godine imamo poplave koje se događaju jednom u sto godina :)

ŠS
Štap sa glavom
18:11 03.06.2024.

Zemlja hrani biljke, životinje i ljude. Biljke i životinje zemlji vraćaju što im je dala, jedino se ljudi trude što više uništiti zemlju. Kako protumačiti podatak o tome kako je svaki do sada rođeni stanovnik Zemlje zadužen sa oko tonu plastike jer je od izuma plastike do sada proizvedeno oko dvanaest milijardi tona plastike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije