NAPREDAK U KURSKU

VIDEO Novi uspjeh Kijeva: Ukrajinci raznijeli još jedan važan most u Rusiji

Foto: X/Screenshot
1/5
18.08.2024.
u 14:13

Čini se da je udar pogodio most preko rijeke Sejm, u blizini sela Zvanoje, oko petnaest kilometara sjeverno od ukrajinske granice

 Ukrajinske snage pogodile su još jedan most u ruskoj regiji Kursk, koja graniči s Ukrajinom, u pokušaju da ometu borbene operacije Moskve u regiji, priopćile su ukrajinske zračne snage u nedjelju. "Još jedan most manje. Zračne snage nastavljaju lišavati neprijatelja njegovih logističkih mogućnosti preciznim zračnim napadima", rekao je zapovjednik zračnih snaga Mikola Oleščuk objavljujući video napada na Telegramu.

Čini se da je udar pogodio most preko rijeke Sejm, u blizini sela Zvanoje, oko petnaest kilometara sjeverno od ukrajinske granice. Oleščuk nije naveo kad je most uništen. Ruski blogeri podijelili su fotografije od subote na kojima se vidi nešto što izgleda kao oštećeni most. Ukrajina je u petak navečer objavila da je srušila prvi most u blizini grada Glučovskij, također na rijeci Sejm.

Ukrajinska vojska 6. je kolovoza napala područje Kurska zauzevši, prema Kijevu, 82 naselja i 1150 četvornih kilometara tijekom ove ofenzive koja je iznenadila Moskvu i iznenadila njezinu vojsku, premještajući prvi put rat na ruski teritorij. Uništenje dvaju mostova ostavlja ruskoj vojsci malo izbora u prelasku rijeke u blizini Glučovskija, prema ruskim vojnim blogerima.

Inače, bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko rekao je u nedjelju da je Ukrajina rasporedila više od 120.000 vojnika uz granicu s Bjelorusijom, te da je Minsk rasporedio gotovo trećinu svojih oružanih snaga duž cijele granice, izvijestila je državna novinska agencija Belta. Nije naveo točan broj raspoređenih vojnika.

POVEZANI ČLANCI:

Prema podacima Međunarodnog instituta za strateške studije iz 2022. godine, bjeloruska profesionalna vojska ima oko 48.000 vojnika i oko 12.000 pripadnika državne službe za zaštitu granice. "Gledajući njihovu agresivnu politiku, rasporedili smo našu vojsku tamo i postavili ih na određenim točkama duž cijele granice. U slučaju rata oni bi bili obrana", kazao je Lukašenko u intervjuu za rusku državnu televiziju, prenijela je novinska agencija Belta. Kijev je u subotu priopćio da nije primijetio znakove gomilanja bjeloruskih trupa na granici.

>> VIDEO Ukrajinci srušili ključni ruski most: 'Njegovo uništenje moglo bi značajno otežati Putinove operacije'

Ključne riječi

Komentara 10

SE
Serengeti
14:22 18.08.2024.

Meh... Kod onog prvog mosta kojeg su srušili već stoji pontonski most....

DU
DugouhiDuško
23:54 18.08.2024.

Srušiti most u prvom svjetskom ratu značila je mnogo jer je rijeka bila velika prepreka za vojsku. Srušiti most u drugom svjetskom ratu značilo je samo usporiti neprijatelja na određeno vrijeme. Srušiti most sada znači samo civilima zagorčati život i neprijatelju nanijeti finansijski trošak jer poslije rata mora praviti drugi a most ipak košta. Što se tiče vojske oni postave pontonac za par sati i igranka se nastavlja.

SD
sdragan
14:24 18.08.2024.

Rusi su uglavnom do sada čuvali Ukrajinsku infrastrukturu i stanovništvo...Mislim da će se Ukrima ovo obiti o glavu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije