OPET SKUPLJE GORIVO

VIDEO Znate li kako se formira cijena goriva? Najveći dio uzima država

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/8
12.10.2021.
u 09:04

U strukturi cijene goriva najviše se odvaja za posebni porez dok je nabavna cijena samo trećina one koju građani plaćaju.

Građani su danas doživjeli novi udar na džepove nakon što je gorivo znatno poskupjelo.

Naime, prosječan spremnik dizela skuplji je za 19,5 kuna, benzina za 13 kuna, a autoplina za 15 kuna.

No, jeste li se zapitali što to utječe na konačnu cijenu goriva. Naime, u strukturi cijene goriva najviše se odvaja za posebni porez dok je nabavna cijena samo trećina one koju građani plaćaju.

Porezi i trošarine čine čak 60-ak posto cijene goriva u Hrvatskoj, a nabavna cijena je zapravo niska i ona iznosi samo 30 do 35 posto cijene koju zapravo plaćamo.

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
09:23 12.10.2021.

ne nego vladajuca elita ..moraju se financirati raznorazne udruge pupavceve novosti parainstitucije iseljavanje hrvata itd

SA
sambo
09:36 12.10.2021.

Smanjiti trošarine, smanjiti broj ministarstava, pomoćnika i zamjenika ministara, smanjiti broj službenih automobila u ministarstvima...e to su reforme...ali cijene goriva su upravo ovakve, zbog nesmanjivanja svega ostalog navedenog...

TR
tratincica68
16:58 12.10.2021.

Treba jedno 5 dana im ne kupovati gorivo pa da vidis gubitaka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije