VATROGASCI

Vježbali spuštanje užetom za sezonu požara na Jadranu

vjezba1
Foto: MARKO JURINEC / PIXSELL
1/3
15.04.2010.
u 13:30

Varaždinski i čakovečki vatrogasci na aerodromu su vježbali najzahtjevniju akciju kod gašenja požara - spuštanje užetom iz helikoptera

Spremni smo za požare na moru, no nadamo se da neće biti toliko potreba za našom intervencijom, kažu varaždinski i čakovečki vatrogasci, koji su s kolegama iz Koprivničko-križevačke županije na varaždinskom aerodromu vježbali spuštanje užetom iz helikoptera. Riječ je odreda o profesionalcima, članovima petero javno-vatrogasnih postrojbi. Dio svakog ljeta provedu u dežurstvima uz obalu.

- Uvježbavali smo najzahtjevniji element kod gašenja požara, spuštanje užetom iz helikoptera. Tome pribjegavamo samo onda kad doista nema druge mogućnosti, kad helikopter zbog nepristupačnosti terena ili siline požara ne može sletjeti - ispričao nam je Ivica Labaš, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Varaždin. Vježba je provedena bez poziva medijima, no fotoreporter Pixsella nije propustio naći se na pravom mjestu u pravom trenutku i napraviti ove atraktivne fotografije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije