PROVJERENO

Vojnik Ivan već je 13 godina u budnoj komi nakon nesreće na obuci: 'Nije dobio ni centa odštete'

Požega: Svečana prisega 41. naraštaja ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
12.09.2024.
u 21:40

Nisi ni znao ništa o toj komi. Očekivao si samo da Ivan ustane. Ništa više. Samo da ustane i da nastavi živjeti, kazala je njegova majka

Vojniku Ivanu Pušeljiću na vojnom je poligonu stalo srce od kojeg je skoro preminuo. Unatoč oživljavanju, on se već 13 godina nalazi u stanju budne kome, a on i njegova obitelj zbog nesreće nije dobila ni centa odštete. 

- Nisi ni znao ništa o toj komi. Očekivao si samo da Ivan ustane. Ništa više. Samo da ustane i da nastavi živjeti - ispričala je njegova majka Đurđica, u priči koju donosi Provjereno Nove TV.

- Pa nama briga o njemu nije teška. Kaže, svatko svoj križ nosi, ali naš je križ lagan. Više nas brine ta nepravda. Ne financijski, financijski nismo ovisni. Radimo, imamo dovoljno, koliko nam treba, ali nepravda me više brine. Kad razmišljam, moj sin bio je spreman dati život za svoju Hrvatsku, međutim odbačen je - kazao je njegov otac.

POVEZANI ČLANCI:

>> FOTO Okej, ovo je eskaliralo brzo. Pošteno se zabijelio dio Njemačke, očekuje se metar snijega: 'Pa otvaramo tek u studenom'

Požega: Svečana prisega 41. naraštaja ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju
1/9

 
Ključne riječi

Komentara 7

PO
Poganec
09:31 14.09.2024.

Pitanje bi bilo, Dali se slazemo sa takim sustavom?

SA
sanikol
15:59 13.09.2024.

O kakvoj odšteti vi govorite. Nikakvog razloga za to nije bilo. ALI, Veliku pomoć možda i trajnu, trebali su dati roditeljima da mogu biti po čitav dan uz svoje dijete. Tu je ministarstvo zakazalo jer je Ipak je momak stradao na radnom mjestu.

ŠS
Štap sa glavom
05:12 13.09.2024.

Samo me zanima je li obitelj pokušala putem nadležnog ureda za branitelje na svom području tražiti prava po Zakonu o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije