Pomozite Marku Miškoviću

Za ozdravljenje i normalan život trebaju – 3400 eura

Petogodišnji Marko Mišković treba operaciju
Foto: Antun Petračić/VLM
27.11.2013.
u 10:43

Petogodišnji Petrinjac ima dva bubrega, ali oba na lijevoj strani što mu stvara velike teškoće i zahtjeva operaciju

Petogodišnji Marko Mišković iz Petrinje rođen je s izuzetno rijetkom i kompleksnom anomalijom mokraćnog sustava i dva bubrega na lijevoj strani, što pričljivom i veselom dječaku stvara velike zdravstvene probleme.Te probleme može riješiti jedino kompleksnom operacijom koja košta puno.

Operacija u inozemstvu

Liječnici specijalisti u Zagrebu navode kako je u svjetskoj medicinskoj literaturi opisano samo 15 takvih slučajeva i preporučuju operaciju u inozemstvu, jer se ovakva rekonstrukcija ne izvodi u Hrvatskoj.Samohrana i nezaposlena majka Andrea Kihalić za sina je ugovorila operaciju 28. siječnja 2014. u privatnoj klinici u Beogradu, kojoj treba platiti 3400 eura i dodatno namiriti trošak svoga boravka. Toliko novca ona nema i na javni apel za pomoć počelo je skupljanje sredstava.– Kod Erste banke na Markovo ime i prezime otvorila sam kunski žiro račun broj HR 5624020063102545669 i do sada je uplaćeno, preračunato, 730 eura.Ako ne uspije humanitarni odziv dobrotvora, sponzora i dobrih ljudi, propast će nam termin operacije i nastaviti se svakodnevni sinovi problemi, zdvojna je mlada mama.Sa sinom Andrea živi kod svojih roditelja, oca Stjepana, hrvatskog branitelja s presađenim bubregom uz stalnu dijalizu, i majke Snježane, koji također nemaju toliko novca za unukovo ozdravljenje.

Grad je dao 5000 kuna

Odazvavši se na apel za pomoć među prvima je Grad Petrinja iz proračuna uplatio 5000 kuna, a posjetom obitelji čije dijete čeka operaciju i ozdravljenje, gradonačelnik Darinko Dumbović osobno je priložio još 500 kuna.Humanitarna akcija jučer se prenijela i na gradsku tržnicu Petrinje gdje su na posebnom štandu u organizaciji vladajuće koalicije „Rad za naš grad“ sakupljani novčani prilozi građana. Nazočili su mali Marko i mama Andrea, pridružili se i čelnici grada, a gradonačelnik Darinko Dumbović kazao kako će se dobrotvorna akcija ponavljati i proširiti po cijelom gradu sve do namirenja potrebitog iznosa za Markovu operaciju i boravak njegove mame u Beogradu.Pomoći možete i Viuplatom na sljedeći IBAN: HR5624020063102545669 (Erste banka), Marko Mišković, OIB HR45835995095.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije