Zemlju posudili od unuka

Završio prvi Petrinjski zeleni tjedan

čišćenje
Foto: Antun Petračić
1/5
26.04.2014.
u 16:22

Po gradu je posađeno 7000 raznovrsnog cvijeća i 500 ukrasnih grmova

Uz geslo „Zemlju nismo naslijedili od djedova, već posudili od unuka!“ od ponedjeljka do današnje središnje akcije „Zelena čistka-jedan dan za čisti okoliš“ trajao je prvi Petrinjski zeleni tjedan. Po gradu je posađeno 7000 raznovrsnog cvijeća i 500 ukrasnih grmova, u sve dijelove Petrinje i prigradskih naselja izašli su vatrogasci, planinari, izviđači, volonteri, dragovoljci, polaznici vrtića, osnovci i srednjoškolci, članovi političkih stranaka. Danas su Petrinjcima priskočili susjedi iz novoosnovane organizacije OraH iz Siska.

Subotnje prijepodne bilo je radno za svih stotinu radnika Komunalca Petrinje na čišćenju rubnika lokalnih prometnica, sadnju novog cvijeća, košnju trave, pometanja javnih površina... Ozelenjeno je središte Mošćenice, sanirano više divljih odlagališta otpada i s njih odvezen krupni otpad, održana su predavanja o zdravoj prehrani i zaštiti prirode. Ovotjedno stalno kišovito vrijeme umanjilo je planirani program, ali ga je ipak gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović ocijenio dobrim i kvalitetnim.

– Ovakav ekološki tjedan trebao bi prerasti u cjelogodišnjih 365 dana skrbi o okolišu i životnoj sredini. Živimo u lijepom okružju Zrinske gore, rijeke Kupe, njene pritoke Petrinjčice i s ostalim prirodnim bogatstvom, kojeg trebamo čuvati i njegovati. Moramo Petrinji vratiti bivši izgled i ugled starog srednjoeuropskog grada- na završetku današnjeg Petrinjskog zelenog tjedna kazao je gradonačelnik D. Dumbović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije