Buktinja

Žena i beskućnik koji joj je pomagao izgorjeli u požaru

zgarište (1)
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/5
21.02.2011.
u 09:28

Pretpostavlja se da je u požaru stradala umirovljenica A. D. koja je živjela sama

Dva mrtva tijela pronađena su ujutro oko šest sati u izgorjeloj drvenoj kući na sjevernom dijelu Zagreba, u Ulici Mali Bijenik.

Zaposlila ga na preporuku

Kad su vatrogasci stigli na mjesto događaja, pomoći više nije bilo, vatra je sve progutala.

Nakon gašenja požara otkrivena su dva tijela u toliko raspadnutom stanju da im se nije mogao utvrditi ni spol. Prevezena su u Zavod za sudsku medicinu gdje će im se utvrditi identitet.

Ipak, pretpostavlja se da je riječ o 70-godišnjoj umirovljenici A. D., podrijetlom iz Drniša, koja je u toj, sada posve uništenoj kućici na kraju uske ulice sama živjela zadnja tri desetljeća.

Što se tiče drugog tijela, postoji mogućnost da je riječ o jednom zagrebačkom beskućniku, navodno jedinom koji je u zadnje vrijeme dolazio u posjet umirovljenici. Umirovljenik, koji živi nedaleko od izgorjele kuće, kazao je pak da je jučer poslijepodne vidio muškarca od 50-ak godina kako ulazi u kuću A. D.

Naime, s obzirom na to da se umirovljenica zadnjih godina teško kretala te nije mogla obavljati zahtjevnije fizičke poslove, na preporuku susjeda s kojima se družila “zaposlila” je muškarca bez doma.

Brat ju je zvao u Vodice

– Jedna od susjeda savjetovala joj je da uzme jednog čovjeka koji živi u Šestinama u nekoj trošnoj drvenoj kućici, a koji je zapravo beskućnik, da joj pomogne u cijepanju drva za ogrjev i sličnim poslovima – ispričala je njezina prva susjeda Marija.

Suprug A. D., ispričala je susjeda, umro je prije tridesetak godina. A. D. nije imala djece, a njezina dva brata žive u Dalmaciji.

Jedan od njih, ne tako davno, predložio joj je da se preseli k njemu u Vodice, što je odbila jer nije imala srca ostaviti dom u kojom je provela gotovo cijeli život, a osim toga, doma joj je, kako je govorila, bilo najljepše. Bila je čistačica, a u mirovini je vrlo teško spajala kraj s krajem.

Komentara 7

DU
Deleted user
12:36 21.02.2011.

Dok su oni dolazili, kuća je već potpuno izgorila.

Avatar Mali_Matek
Mali_Matek
14:17 21.02.2011.

Istina dok su pozvani vatrogasci, kuća je već bila izgorila požar je izbio tokom noći između 4 i navedenih 7 sati.

RE
Remetinec1
11:41 21.02.2011.

Ne uznemiravajte se,po kući se vidi da su tu živjeli supružnici, umirovljenici,s mirovinom nedostojnom za život u obećanoj zemlji Glasajte za HDZ

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije