kampanja

Životinje su dio obitelji, dugogodišnja odgovornost i prijateljstvo

Foto: Prijatelji životinja
1/5
30.06.2019.
u 19:37

Prijatelji životinja i Slavko Sobin predstavili su 17. kampanju "Obitelj na more, a pas na ulicu", a ove godine njezina je poruka da su životinje odgovornost kroz sva godišnja doba

– Bubu i Maru obožavam, ne mogu zamisliti život bez njih i svjestan sam da je to dugogodišnja odgovornost, prijateljstvo do kraja. Uz puno ljubavi i strpljenja, odgovornost se pokazuje udomljavanjem, mikročipiranjem i kastracijom – izjavio je poznati glumac Slavko Sobin u povodu izlaska jumbo plakata na kojem zajedno sa svojim udomljenim kujicama poručuje da su životinje dio obitelji i da to podrazumijeva odgovornost.

Upravo je "Odgovornost kroz sva godišnja doba" poruka 17. po redu kampanje "Obitelj na more, a pas na ulicu?" udruge Prijatelji životinja kojom želi poručiti da briga za životinje ne traje samo dok je skrbnicima to prikladno, već cijeli životni vijek životinje te u svim životnim situacijama, uključujući i odlaske na more.

Foto: Prijatelji životinja

Slavko Sobin i Buba i Mara sudjelovali su i na predstavljanju vizuala kampanje koja poziva na udomljavanje umjesto kupnje te na kastraciju i označavanje mikročipom. Kampanji su se pridružili Lia i Jazo, s kojima se Slavko fotografirao kako bi pomogao naći im dom. Jazo je s nepunih godinu dana napušten i bačen preko ograde udruge Rina, a Linu je udruga Rina preuzela na skrb tijekom projekta kastracija pasa u romskim naseljima.

Skrbnici često nisu dovoljno svjesni da su psi i mačke živa bića o kojima je potrebno savjesno skrbiti te da iziskuju vrijeme, kao i financijske izdatke. Zaboravlja se i na razmnožavanje životinja, odnosno važnost kastracije, pa tako neželjeni potomci završe napušteni. Ovaj oblik zlostavljanja životinja događa se unatoč činjenici da je napuštanje životinja kažnjivo novčanom kaznom od 15 do 30 tisuća kuna.  Gradovi i općine trebaju sustavno provoditi kontrolu mikročipiranja pasa i mogu propisati trajnu sterilizaciju kao način kontrole razmnožavanja pasa i mačaka, uz evidentirane izuzetke, te prema Zakonu o zaštiti životinja provoditi edukaciju građana.

 

Komentara 6

Avatar Dumen
Dumen
08:36 02.07.2019.

Pse mogu voljeti ljudi koji nemaju osjet mirisa ili im je isti jako oštećen, na primjer od pušenja

Avatar Tračalo
Tračalo
03:14 01.07.2019.

Ljudima koji ima su psi dio obitelji kuća je puna dlaka i smrdi po pišalini, slina posvuda po namještaju i kao takvima ja ne idem ni u posjetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije