Nova odgoda

Zoran Mamić otkazao punomoć odvjetniku koji ga zastupa od početka procesa

Osijek: Dolazak na Županijski sud na nastavak suđenja braći Mamić i ostalima
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
10.06.2024.
u 11:02

Zbog novog okolnosti, nisu mogli svjedočiti Nenad Bjelica i njegova supruga pa su uzalud došli iz Austrije u Osijek

Nenad Bjelica, njegova supruga i još tri svjedoka uzalud su u ponedjeljak ujutro došli na Županijski sud u Osijeku, gdje su trebali svjedočiti na suđenju braći Mamić i ostalima optuženima za izvlačenje najmanje 19,1 milijun eura iz Dinama. Zoran Mamić otkazao je, naime, odvjetniku Miji Golubu punomoć za zastupanje, o čemu je obavijestio Sud putem e-mail poruke u nedjelju kasno navečer. Naveo je kako ne želi da Golub poduzima više "bilo kakve radnje" vezane uz sudski proces te obavijestio kako će angažirati novog branitelja. Zatražio je i određeni vremenski rok kako bi se novi izabrani branitelj mogao pripremiti za ispitivanje svjedoka i općenito dobio uvid u pozamašan sudski spis. Odvjetnik Golub zastupa Zorana Mamića od početka sudskog procesa.

- Sinoć u 20.17 sati, što mi možemo vidjeti samo kad sutradan dođemo na posao, dobili smo putem elektroničke pošte obavijest da je otkazana punomoć branitelju. Dostavit ćemo odmah danas spis predsjedništvu suda, postavit ćemo za branitelja po službenoj dužnosti odvjetnika Alana Čurika koji je bio zamjena kolegi Golubu u deset rasprava pa možemo barem pročitati izvatke iz Matice umrlih za svjedoke koji su preminuli, za to ne treba priprema. U interesu je optuženika da ne izađemo iz kontinuiteta rasprave – poručio je sudac Davor Mitrović.

Mitrović je predložio i da se vanraspravno saslušaju pristigli svjedoci, a među njima i Nenad Bjelica te njegova supruga koji su pristigli iz Austrije, no ni optužba ni obrane ostalih okrivljenika s time se nisu složile, ističući kako nema ni optuženika, ni njegovog odvjetnika u sudnici. Zoranu Mamiću se, podsjetimo, sudi u odsutnosti jer je u bijegu u BiH.

Rasprava se nastavlja u utorak, za kada je zakazano ispitivanje troje novih svjedoka, no teoretski, moguće je da novi odvjetnik zatraži rok za pripremu pa se ponovno odgodi.

 

FOTO/VIDEO Hrvatski piloti spašavali život djevojčici iz Dubrovnika: Helikopterima je prebacili do Zagreba
Osijek: Dolazak na Županijski sud na nastavak suđenja braći Mamić i ostalima
1/6

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije