Novi broj Strip-revije

Doživite Marrakech tridesetih godina kroz strip!

strip revija 23.05.
Foto: VL
1/6
23.05.2014.
u 13:58

Novi broj Strip-revije donosi vam legendarni strip Milana Trenca - “Morocco”. To je prvi u seriji stripova u kojima su glavni (anti)junaci Peter Mayne i Nord Zucker. Peter Mayne je dobio ime po engleskom piscu iz tridesetih godina ovog stoljeća čije "Ulice Marakeša" su jedan od omljenih Trencovih romana a njegov motorizirani prijatelj, Nord Zucker, nazvan je po brandu njemačkog kristal šećera.

Njih dvojica, uvijek na rubu raskola i uvijek zajedno, u ovoj epizodi otvaraju vrata pakla koja se nalaze u neimenovanom brdskom hramu (sličnost s mističnom prelijepom Petrom u Jordanu nije slučajna - ista lokacija je nekoliko godina kasnije bila poprište drugog dijela serijala o Indiana Jonesu).

U "Moroccu" Trenc, uz pomoć obilne fotografske dokumentacije dočarava Marakeš tridesetih godina. Strip je ponovo objavljen 1992. godine u "Heavy Metal" magazinu u nešto prerađenom izdanju, te u izdanju Bookglobea. "Morocco" je te godine na strip salonu u Vinkovcima dobio nagradu za najbolji avanturistički strip.

Foto: VLm

Uz "Morocco", donosimo i nove avanture Janitora, tajanstvenih čuvara katoličke crkve koji se suočavaju s međunarodnim političko – ekonomsko – religioznim zapletima. U novom broju otkrijte i nježniju stranu slavnog agenta James Bonda, u priči gdje upoznaje svoju veliku ljubav. Zabavite se uz kratku šaljivu bolničku priču iz serijala "Žene u bijelom" koja će vam otkriti što se u bolnicama događa skriveno od očiju javnosti! Od kratkih stripova donosimo popularni Peanuts i Peru skitnicu a Arsen Dedić u ovom broju otkriva zašto voli strip!

Novi broj Strip-revije možete pronaći u posebnom paketu uz Večernji list za samo 2,90 kn samo u nedjelju 25.5.

Od ponedjeljka ga možete nabaviti i u samostalnoj prodaji po cijeni od 9,90 kn na svim kioscima i u strip knjižari Lastan.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije