inovativna ideja

Aplikacija za anonimne umjetnike hit Startupa

startup
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
1/3
19.11.2013.
u 10:56

Fotografi, dizajneri i slikari zahvaljujući inovativnim mladim ljudima svoje će radove moći pokazati cijelom svijetu

Nije se htjela prijaviti jer je mislila da će je smatrati “balavicom”. No, znatiželja je prevladala. Ivi Ivanković samo je 18 godina i u samo tri dana svoju je ideju pretvorila u posao. Dosadilo joj je, kaže, trošiti novac na šminku koju ne može koristiti.

Šminka kao posao

– Svaka je žena barem jednom pogriješila pri odabiru nijanse pudera. Onda izgleda kao da je nutellu namazala na lice – kroz smijeh priča Iva te dodaje kako je kreirala internetsku stranicu na koju se zainteresirani registriraju i za 50 kuna mjesečno na kućnu adresu prime kutiju iznenađenja.

– Paket se zove MistressBox i sadrži dva ruža, paletu sjenila za oči, olovku za oči, tri laka za nokte i puder uz priručnik sa savjetima. Tako mjesečno testirate druge proizvode i izaberete najbolje – poručila je mlada ekonomistica. Iva je jedna od šezdesetak sudionika 4. Startup Weekenda koji se održao u organizaciji Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta. Polaznici su u tri dana uz pomoć mentora pokušali razviti svoje ideje u uspješan posao. Žarko, Faruk, Pavao i Marinko različitih su zanimanja i prvi su se put upoznali na Startup Weekendu. Udružili su snage i osvojili drugo mjesto za svoj SigRes projekt.

– Ako netko, primjerice, ide u šumu brati gljive ili na planinu i izgubi se, naš uređaj može biti spasonosan. Pomaže ljudima da lakše označe svoju lokaciju tako što iz uređaja puste balon koji seže do 30 metara visine – objasnio je Žarko Akalović, te dodao kako cijena uređaja neće biti veća od 400 kuna.

Aplikacija za dizajnere

Profesorica poduzetništva na ZŠEM-u i jedan od sudaca na Startup Weekendu Tina Lee Odinsky Zec istaknula je kako su Hrvati iznimno maštoviti te imaju inovativne ideje.

– Puno je ideja za zdravu prehranu i pomaganje drugima, što je fantastično, jer sudionici ne razmišljaju o zaradi, nego budućnosti – rekla je Tina, dok je voditelj Mihovil Pobi istaknuo kako su se ovaj put prijavile različite generacije od 20 do 50 godina. Pobijedio je tim WIVU app. Aplikacija nudi mogućnost anonimnim fotografima, dizajnerima, slikarima i svima ostalima željnima zabave i kreativnog stvaralaštva da pokažu cijelom svijetu svoja djela.

>>Na ZŠEM-u se natjecali mladi poduzetnici

Komentara 1

AQ
aquamaris
09:58 20.11.2013.

A bar jedan link da stavite?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije