Ove delicije napravljene sup o recepturi iz hrvatskog izdanja hvaljenog obiteljskog priručnika pedijatrice Joanne Dolgoff: Crveno, zeleno, jedi ispravno:
Ukusne ledene banane premazane su maslacem od kikirikija i posute orašastim plodovima. Ova zanimljiva kombinacija bila je u zamrzivaču cijelu noć! Kolačići s komadićima tamne čokolade izrađeni su od čokolade, integralnog i zobenog brašna, s malo cimeta, muškatnog oraščića. Za primamljive ledene cupcakeove s jagodana i malinama potreban vam je samo mašta, jogurt , maline i jagode te pire od jabuke. Ovo su samo neki od zanimljivih recepata iz knjige, čijoj autorici nije bio cilj zabranjivati namirnice već nas poučiti kako pametno kombinirati namirnice I iskoristiti od njih samo najbolje!
Naime, Crveno, zeleno, jedi ispravno, nije samo još jedna u nizu kuharica za djecu i obitelj. To je praktičan i zabavan obiteljski priručnik koji uz recepte nudi i niz korisnih informacija i savjeta za uvođenje zdravijih i kvalitetnijih prehrambenih navika u svakodnevni život vaše djece. Knjiga nudi niz zanimljivih podataka o vrstama namirnica, energetskim vrijednostima, ukusne recepte s primamljivim fotografijama, ideje za tjelovježbu te brojne savjete koji mogu olakšati proces zdravog mršavljenja! Voćna pizza, pljeskavice s crnim grahom, kolačići s maslacem od kikirikija, muffini od bundeve s manje masnoća, zabavni voćni ražnjići, ledeni jogurt na štapiću, štapići s bananom i pahuljicama/bademima, hrskave jabuke, samo su neki od zabavnih recepata u kojima ćete uživati i vi i vaše dijete – ne samo u jelu, već i u zajedničkoj izradi! Posebnost ovog programa prehrane osmišljenoga kroz sustav prometnih svjetala – crveno (stani!), žuto (uspori!), zeleno (kreni!) – jest to što je prilagođen ne samo potrebama svakog djeteta nego i njegovim željama.
>> Severina: Uvijek me razveseli susret s obožavateljima