PROSLAVA

Dugo Selo slavi Dan grada

09.11.2001.
u 00:00

Jučerašnjim otvaranjem izložbe likovnih radova nastalih na susretima likovnih umjetnika, održanim u rujnu u Martin bregu, počeo je završni dio ovogodišnjih Dugoselskih jeseni, odnosno proslava Dana grada Dugog Sela koji se obilježava na blagdan Svetog Martina - 11. studenoga. Većina programa održat će se ove godine na vrhu Martin brega, podno stare crkve Svetog Martina, pod šatorom Karlovačke pivovare.

Današnji program počinje u 17 sati nastupom Tamburaškog orkestra Kicoši, iz Vrbovca i Vokalne ženske grupe Koledarice koja djeluje pri KUD-u Preporod iz Dugog Sela. Na istom mjestu u 19 sati počinje izbor najuzornije hrvatske seoske žene.

U subotu na Martin breg dolaze velikani hrvatskog autosporta koji će se natjecati u vožnji spretnosti, u 18 sati koncert je limene glazbe iz Fužina, a u 20 sati ceremonijal krštenja mošta koji će obaviti martinski biškup Stjepan Pepeljnjak i članovi KUD-a Preporod.

U nedjelju program počinje polaganjem vijenca na spomen obilježje poginulim braniteljima ispred pošte, u 11 sati služit će se svečana sveta misa. U 12.30 održat će se svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj će biti uručene nagrade grada Dugog Sela za ovu godinu, a u 13.30 sati bit će svečano otvaranje novouređene Sajmišne ulice u Dugom Selu.

U 14 sati na dugoselskom nogometnom igralištu prijateljsku utakmicu odigrat će domaći nogometaši i prvoligaši NK Zagreb.

U 18 sati u župnoj crkvi Svetog Martina u Dugom Selu služit će se večernja misa, koju će predvoditi apostolski nuncij u Hrvatskoj Giulio Einaudi. (N. H. M.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije