POSTUPALI PO AUSTRIJSKOM NALOGU

FOTO Pogledajte što je zagrebačka policija pronašla u stanu u Sesvetama: 2300 grama kokaina, tri pištolja...

Foto: PUZ
1/3
29.08.2024.
u 13:55

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok daljnji kazneni progon preuzima Državno odvjetništvo Innsbruck, Republike Austrije

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su u utorak, 27. kolovoza 2024., u Sesvetama uhitili 36-godišnjaka za kojega se sumnja da je počinio više kaznenih djela. Policajci su, stoji na PUZ-u, postupali temeljem Europskog uhidbenog i Europskog istražnog naloga Republike Austrije kojom prilikom je 36-godišnjak uhićen zbog postojanja osnove sumnje u počinjenje više kaznenih djela - teško kazneno djelo trgovine opojnim sredstvima austrijskog Zakona o opojnim drogama, za koje je predviđena kazna zatvora u trajanju od 15 godina.

Temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu obavljene su pretrage stana i drugih prostorija na području Sesveta kojima se koristi osumnjičeni te je pronađeno ukupno 2.292,1 grama kokaina pakirano u 12 paketa, 108 grama punila za miješanje radi povećanja mase droge, digitalna vaga za precizno mjerenje mase s tragovima kokaina, uređaj za vakuumiranje, pribor za miješanje i pakiranje robe, novac za koji se sumnja da je pribavljen prodajom droge te tri pištolja više komada streljiva i mobilnih uređaja.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok daljnji kazneni progon preuzima Državno odvjetništvo Innsbruck, Republike Austrije.

VEZANI ČLANCI:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije