Zatvaranje ordinacija

HSLS: Zašto pacijenti tek kad dođu doktoru doznaju da ga više nemaju?

Zagreb: Tomislav Tomašević otvorio je novi Centar za sistematske preglede
Zeljko Hladika/PIXSELL
16.01.2023.
u 17:51

– A pacijenti uglavnom saznaju tek kada zatrebaju liječničku pomoć i naiđu na zatvorena vrata ordinacije – rekao je Klasić.

Na vijest o zatvaranju ordinacija Doma zdravlja Centar reagirao je zagrebački HSLS. Početkom godine, naime, gotovo 3000 ljudi ostalo je bez svog liječnika jer su ukinute četiri ordinacije, jedna u Runjaninovoj i tri u Ulici Grgura Ninskog.

Darko Klasnić, predsjednik GO HSLS-a, kazao je da, nažalost, nije riječ o iznimci, nego o pravilu u zdravstvenom sustavu grada jer se ordinacije već dulje vrijeme zatvaraju odlaskom liječnika u mirovinu.

– A pacijenti uglavnom saznaju tek kada zatrebaju liječničku pomoć i naiđu na zatvorena vrata ordinacije – rekao je Klasić.

>> VIDEO: Loše stanje u Klinici za ortopediju Šalata

Ključne riječi

Komentara 1

LI
liliZG
17:44 18.01.2023.

zato što nitko ne propisuje doktoru koji odlazi iz neke ordinacije da obavijesti svoje pacijente da odlaze, eventualno će netko staviti obavijest na vrata da rede do tog i tog datuma i ništa drugo,.. ili će navesti novu lokaciju ako su se preselili, ali to će svi otkriti tek kad poljube vrata.... ja nisam sigurna niti da liječnici obavještavaju HZZO o promjenama u aktualnom vremenu... ispravite me ako griješim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije