Ceremonija

Ispijanje čaja na japanski način

 Destinatio Tokyo, ducan s japanskim prehrambenim proizvodima
Foto: Nina Djurdjevic/PIXSELL
27.12.2014.
u 07:00

Danas u 11 sati u prvoj japanskoj trgovini u Hrvatskoj majstorica čaja škole Urasenke Yumiko (Sôyu) Murakami pokazati će kako se priprema i pije čaj u Japanu

Kako se u Japanu ispija čaj, posjetiteljima će danas u 11 sati u prvoj japanskoj trgovini u Hrvatskoj pokazati majstorica čaja škole Urasenke Yumiko (Sôyu) Murakami.

Ceremonija čaja jedan je od najpopularnijih oblika japanske kulture, a postupak pripravljanja i posluživanja čaja postao je poznat kao "cha-do" ili "put čaja"

Tijekom ceremonije razgovor je sveden na minimum i u pravilu je vezan uz sam čaj. Uz ceremoniju pripreme zelenog čaja, posjetitelji će ga moći i kušati u Palmotićevoj 29, a bit će poslužene i japanske slastice koje idu uz čaj. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije