Socijalna skrb

Mijenja se umirovljenički cenzus za besplatni ZET-ov pokaz, prijave od četvrtka

Zagrebački ZET traži 50 vozača tramvaja
Sanjin Strukic/PIXSELL
15.09.2023.
u 13:53

Podiže se na 560 eura, a zahtjevi će se moći podnositi od četvrtka, 21. rujna u svim područnim uredima na području Grada Zagreba te na lokaciji Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, Nova cesta 1

Stupanjem na snagu Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o socijalnoj skrbi povećat će se cenzus za ostvarivanje prava na besplatnu godišnju pokaznu kartu za umirovljenike i osobe starije od 65 godina koje nisu umirovljenici s dosadašnjih 424,71 na 560,00 eura, javili su danas iz zagrebačke gradske uprave. 

S obzirom na to da je Odluka 13. rujna objavljena u Službenom glasniku Grada Zagreba, a stupa na snagu osmog dana od dana njezine objave,  zahtjevi će se moći podnositi od četvrtka, 21. rujna 2023. i to u svim područnim uredima na području Grada Zagreba te na lokaciji Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, Nova cesta 1, svakim radnim danom u uredovno vrijeme od 08:30 do 15:30.

Obrazac zahtjeva može se preuzeti na ovom linku, a uz zahtjev je potrebno priložiti samo zadnju obavijest o mirovinskom primanju.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Hazl113
Hazl113
15:23 15.09.2023.

Nadam se da postoji klauzula kako taj besplatni umirovljernički pokaz mogu dobit samo oni koju su prijavljeni u Zagrebu najmanje 10 godina, mada bi ja to dignuo na barem 20. Da li je u redu da se besplatno vozi onaj koji nije dao ni lipe preko pririreza, prema onom drugom koji je u ZG od rođenja i plaćao je cijeli život gradu prirez. Isto se odnosi i na domove umirovljenika koji su puni deotepnaca, ni dana u ZG, ali su se zato sinovi i kćeri tu dotepli, i preko veza stavili starce u domove, i tako zauzeli mjesta onima koji su u ZG cijeli život.

Avatar babinjak1984
babinjak1984
10:56 26.09.2023.

(ime i prezime podnositelja zahtjeva) (prebivalište/boravište) OIB: (telefon, mobitel) Podaci o skrbniku: (ime i prezime) (prebivalište) OIB: GRADSKI URED ZA SOCIJALNU ZAŠTITU, ZDRAVSTVO, BRANITELJE I OSOBE S INVALIDITETOM Odjel za socijalnu skrb Zagreb, Nova cesta 1 ZAHTJEV ZA OSTVARIVANJE PRAVA NA BESPLATNU GODIŠNJU POKAZNU KARTU ZET-a Molim da mi se prizna pravo na besplatnu godišnju pokaznu kartu ZET-a. Podnositelj zahtjeva dobrovoljno daje podatke u svrhu ostvarivanja prava na besplatnu godišnju pokaznu kartu ZET-a Isti će se obrađivati i čuvati u svrhu u koju su prikupljeni, u statističke svrhe te za razvoj socijalnih usluga općenito te se u druge svrhe neće upotrebljavati. POPIS DOKUMENATA POTREBNIH ZA OSTVARIVANJE PRAVA NA BESPLATNU GODIŠNJU POKAZNU KARTU ZET-a, KOJE JE POTREBNO PRILOŽITI UZ OVAJ ZAHTJEV: 1. Domovnica ili osobna iskaznica ili putovnica za podnositelja zahtjeva (preslika) 2. Uvjerenje o prebivalištu za podnositelja zahtjeva (preslika) 3. Dokaz o zadnjoj uplati mirovine (zadnja obavijest o mirovinskim primanjima, promet po deviznom računu za zadnjih mjesec dana s vidljivom uplatom inozemne mirovine- preslika) 4. Potvrda Porezne uprave o visini dohotka i primitaka (preslika) 5. Dokaz o ostvarenom pravu na zajamčenu minimalnu naknadu (preslika)

Avatar babinjak1984
babinjak1984
10:50 26.09.2023.

ZET.Čemu služe kompjutori??Kada mi je mirovina prešla cenzus za par kuna brzo ste to imali u kompjutoru i oduzeli mi pravo na besplatni pokaz??!! A sada treba papirologija...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije