unutarstranački rat

Mrsić: Bernardićeva pobjeda u Zagrebu izazvala bi potres u SDP-u

Mirando Mrsić osijek (1)
Davor Javorovic/PIXSELL
04.10.2013.
u 10:20

– Treba misliti na to da SDP ima premijera, stabilnu većinu u Saboru, o tome treba misliti kada se 20. bude glasalo, treba stranku staviti ispred sebe – jasan je Mrsić

Što se više bliži datum unutarstranačkih izbora u SDP-u, to padaju sve teže riječi među protivnicima. Najoštrija bitka vodi se između ministra rada Miranda Mrsića i aktualnog predsjednika GO SDP-a Zagreb Davora Bernardića.

– Bernardićeva pobjeda u Zagrebu izazvala bi velike potrese u SDP-u, posljednji je Mrsićev "napad", a teške riječi pale su u emisiji Dnevni red na 24sata TV-u. 

– Treba misliti na to da SDP ima premijera, stabilnu većinu u Saboru, o tome treba misliti kada se 20. bude glasalo, treba stranku staviti ispred sebe – jasan je Mrsić koji smatra, ipak, da izbori unutar stranke za Vladu ne znače ništa.

Što se njega i Marasa tiče, Mrsić kaže da su dvije odvojene stvari vođenje stranke u Zagrebu i ministarska funkcija.

– Davor Bernardić izgubio je sve izbore u Zagrebu i trebamo zaokret u stranci. On gradi svoju kampanju na sukobu sa strankom i predsjednikom stranke te na taj način dovodi do rušenja stranke. A ja smatram da treba razmišljati što ta cijela kampanja i vođenje zagrebačkog ogranka znači za stranku, a ne za nas, mi moramo služiti stranci – smatra Mrsić.

Jučer je pak na Bernardićevu stranu stao Rajko Ostojić, a Mrsić je prokomentirao da svatko ima svoju koncepciju o tome kako treba voditi stranku.

– Svako ima pravo reći što misli i svrstati se na stranu koju želi, ali mora misliti da radi za stranku. Kad budemo u kampanji, moramo stranku staviti ispred sebe – kaže Mrsić. 

>>'Odvest ću SDP u pobjedu i bit ću gradonačelnik Zagreba'

>>Ostojić kontra Milanovića: Podržavam Bernardića, zaslužio je

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije